CHRISTINA AGUILERA

Najviše volim miris bebe

Poput većine zvijezda, i Christina Agu­ilera uživo izgleda potpuno drukčije nego na televiziji, u novinama, pa i na pozornici. Toliko je, naime, malena, da je gotovo nemoguće zamisliti kako i­z tog sitnog tijela dolazi onaj snažan glas koji dobro znamo iz hitova “What A Girl Wants”, “Candyman” ili “Ain’t No Other Man”. No, krhka građa tijela američke pjevačice u disproporciji je s njezinim ambicijama: ona pjeva, piše pjesme, odlično pleše i producira glazbu, a otprije dvije godine i – kreira parfeme. Upra­vo njezina posljednja mirisna kreacija bila je razlog našeg susreta u njujor­škom hotelu Rivington, šminkerskom okupljalištu u ne osobito glamuroznoj četvrti Lower East Side, na koji je 27-godišnja zvijezda došla savršeno dotjerana: u Pucci haljini i sandalama Christian Loubotin, a s plavo-bijelom kreacijom njezin je osobni vizažist, Aus­trijanac, uskladio make-up.

Takvo elegantno, ali ipak seksi izdanje, novo je lice Christine Aguilere, koja je glazbeni svijet osvojila provokativnim imidžem te u desetak godina karijere prodala više od 25 milijuna CD-a i osvojila četiri Grammyja. Na novi imidž utjecalo je njezino osobno sazrijevanje, rođenje sina Maxa prije osam mjeseci, a svoju glazbenu zrelost dokazat će albumom koji priprema za kraj godine. Kako je već dulje vrijeme fascinirana pop-artom i umjetnošću Andyja Warhola, novi album će prštati od boja, baš kao i bočica mirisa Inspire – koji je upravo stigao i na hrvatsko tržište.

Mnoge zvijezde, poput Davida i Victorije Beckham, Cindy Crawford ili Naomi Cambell, danas imaju svoje parfeme: koji je bio vaš razlog da se pridružite skupini autora “celebrity” mirisa? – Za mene je to samo još jedno područje u kojem mo­gu izraziti svoju kreativnost. Ne znam za druge zvi­jezde s kojima surađuje kompanija Proctor&Gamble, ali ja sam sudjelovala u svakoj fazi nastanka mirisa – od oda­bira sastojaka, dizajna bočice, do odabira imena. Jedini problem bilo mi je pridržavati se rokova koje je kompanija postavljala, a ja se dosta teško nosim s vremenskim ograničenjima. Uz to sam po prirodi perfekcionistica pa zadatak koji je pred mene postavljen, smatram gotovim tek kad je sve savršeno. Inspire je, baš kao i moje pjesme, rezultat svih promjena koje su mi se događale i koje me za sve nadahnjuju. Kad već govorimo o inspiraciji, za mene je to sada pop-art, Andy Warhol, ali i Tokio.

Zašto baš Tokio? – Sa suprugom Jordanom često putujem onamo. Obožavam taj grad zbog njegove energije, a pogotovo mi je dojmljiv po noći, kad zaživi u tisuću boja i nevjerojatnih slika.

Kakve mirise volite? – Muške. I zbog toga često koristim parfem svog muža, pogotovo one koji u sebi imaju mnogo mošusa. Kad već govorimo o esencijama, na prvom mjestu mi je miris tuberoze, koji na mene djeluje smirujuće i zbog toga se uvijek opuštam uz te mirisne svijeće. Volim i frezije i gardenije, ti mirisi mi, pak, popravljaju raspoloženje.

A miris bebe? – To je, naravno, nešto najljepše na svijetu, šteta što se ne može koristiti u parfemima. Max je predivan, obo­žavam sve na njemu, pogotovo njegov miris.

Koliko vas je majčinstvo promijenilo? -Trudnoća je bila moje najveće životno iskustvo dosad. Uživala sam u svemu što mi se događalo, u tome kako mi se tijelo mijenjalo, i osjećala nevjerojatan ponos zbog toga što sam žena. I danas, kad vidim negdje trudnicu, ne mogu s nje skinuti pogled. A s Maxovim rođenjem promijenilo se samo to da mi je on postao prioritet. No, iako mi je on najvažniji na svijetu, nastojim odvojiti i neko vrijeme za sebe. Da bi moj sin imao najbolje od mene, moram biti pozitivna, a u “pozitivu” me stavljaju odlazak na masažu, na frizuru, na fitness…

Što ste sve radili nakon porođaja kako biste ponovno došli u staru formu? – Bilo je užasno teško, jer ja zapravo ne volim vježbati. No, kako sam i u fitness dvorani perfekcionist, radim sve što mi trener kaže – pod uvjetom da mi to kaže lijepo – i radim najbolje što mogu. Boksam, trčim unazad i uzbrdo, radim sklekove i čučnjeve, dižem utege… Sve to zvuči dosta brutalno, no trebalo je tijelo vratiti u stanje prije trudnoće, u kojoj sam dobila 20 kilograma. To je za moju visinu od 156 cm doista mnogo. Potkraj trudnoće su mi i stopala narasla za dva broja, što me najviše deprimiralo jer sam se bojala da više neću moći nositi nijedne cipele iz svoje bogate kolekcije. Srećom, nakon porođaja ušla sam u sve svoje cipele.

Bilo vam je devetnaest godina kad ste postali svjetska zvijezda: što vam je kao mladoj djevojci, na putu do uspjeha, davalo samopouzdanje? – Činjenica da radim ono što volim, a osjećala sam da sam u tome dobra. Nikad nisam ni pomislila da bih se mogla baviti nečim drugim osim glazbom i danas sam sretna što svoju kreativnost mogu izraziti glasom. Bilo je, doduše, u mom životu osoba koje su me skretale s pravog puta, napravila sam ja dosta pogrešaka, ali ne žalim ni zbog čega jer je sve to dobra škola.

Čime vas je osvojio Jordan Bratman, s kojim ste već tri godine u braku? – Time što je uvijek bio svoj: kod njega nikad nije bilo pretvaranja, nesigurnosti, bahatosti… Bila sam oduševljena što sam napokon upoznala snažnog i samosvjesnog muškarca koji se ne osjeća ugrožen uz ženu s karijerom, ambicijama i novcem. A istodobno i on ‘fura’ svoj film i pametno radi na svojoj karijeri glazbenog producenta. Privlače me ambiciozni ljudi, kad sam i sama takva.

U svojoj ambicioznosti, uključili ste se i u kampanju za nove predsjedničke izbore, promovirajući važnost samog čina glasovanja. Za koga ćete vi glasovati? – Ne mogu to reći jer bih time mogla utjecati na druge glasače. No, sigurno je da ću izići na izbore jer želim demokratske promjene i jer smatram da je pravo glasa velika stvar. Pogotovo za žene koje su se za to pravo dugo morale boriti.

Vjerujete li da izlazak na izbore može promijeniti svakodnevicu običnog čovjeka? – Apsolutno.

Sonja Mlinar

Linker
23. travanj 2024 18:04