CRVENI TEPIH

Najzabavnija strana Oscara

Iako ovogodišnji Oscari nisu bili senzacionalni i „razigrani“ kao prethodnih godina, za dodatne atrakcije i zabavu pobrinuli su se sami glumci dolazeći na ceremoniju. Dok je prezenterica nagrada Cameron Diaz zadržala nevino dječji look u blijedoružičastoj haljini Johna Galliana, s minimalnim make-upom i konjskim repićem, neke zvijezde nisu uspjele ostati tako decentne.

Supermodel Heidi Klum na crvenom je tepihu priznala da je držala djecu dalje od sebe prije samog dolaska na dodjelu nagrada.

–Da su me zagrlili, umazali bi me sirom – pragmatično je zaključila njemačka ljepotica koja nije mogla dopustiti da crvena Gallianova haljina bude zamrljana prije aukcije za dobrotvorne svrhe.

Zvijezda filma „Začarana“ Patrick Dempsey pocrvenio je od neugode kada je Ryan Seacrest, voditelj emisije E! Entertainment, izvukao lutku s njegovim likom iz filma. Patrick se nemušto nastojao našaliti, ali crvenilo nije prestajalo sve dok se nije udaljio s tepiha iste boje. Sarkastični Seacrest nije stao samo kod muške zvijezde serijala „Uvod u anatomiju“. Glumici Katherine Heigl darovao je kineski tanjur sa svojim likom kao zakasnjeli svadbeni poklon, dok se lijepa plavuša osvrtala i provjeravala je li joj se po zubima razmazao besprijekorno naneseni jarkocrveni ruž.

Očito crveni tepih potiče otvorenost i iskrenost, pa je Tilda Swinton, zvijezda filma „Michael Clayton“ i dobitnica nagrade za najbolju žensku sporednu ulogu, izjavila da nikada prije nije gledala prijenos dodjele ove prestižne nagrade te da nije znala što bi očekivala.

-Ples u bazenu, hrvanje u blatu? Ne znam, ovo je najbliže Oscarima što sam ikada došla – našalila se britanska glumica.

I dok se Tilda čudila nedostatku atrakcija, zvijezda „Okajanja“ James McAvoy priznao je da je – lopov. Jednostavno nije mogao odoljeti specijalnim prostirkama. Njegova supruga Anne Marie-Duff, koja će mu se uskoro pridružiti u jednom nijemom filmskom projektu, „cinkala“ je njegovu nepodopštinu na dodjeli BAFTA.

– Istina, imali su divne prostirke s aplikacijama filmova i to mi se svidjelo.Ukrao sam ih 4 – uz smiješak je priznao glumac. Međutim, njegova supruga inzistirala je na iskrenosti i otkrila novinarima da ih je ukrao mnogo više.

Gordana Kolanović

Linker
02. svibanj 2024 10:05