Rusty Clark/Flickr
PRAKTIČNI SAVJETI

Namirnice koje ne biste trebali držati u zamrzivaču

Iako ljeti želimo konzumirati hladne i svježe obroke, dobro je znati koje namirnice biste trebali izbjegavati od takvog oblika “skladištenja”. Različite namirnice imaju različitu teksturu i promjenom temeprature, ta tekstura se mijenja i poprima neželjen oblik, ali i okus.

Donosimo vam tri skupine namirnica kojima ne biste trebali naglo mijenjati temperaturu.

Svježe voće

Vodenasto voće i povrće poput lubenica, dinja, krušaka, krastavaca i krumpira svakako ne biste trebali držati u zamrzivaču. Razlog je jednostavan – kada voće ili povrće izvadite iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temeperaturi, ono će se ugrijati i pretvoriti u brašnastu i bezukusnu kašu – a to nikako ne želite.

Svježe začinsko bilje

Slično kao i s vodenastim voćem i povrćem, svježe bilje također kada jednom izvadite iz zamrzivača, gotovo odmah poprimi neželjenu teksturu, a osim toga umjesto lijepe zelene boje, pretvori se u smeđu odumrlu biljku koju ne želite na svom tanjuru ili u loncu.

Odmrznute mesne proizvode

Vrlo je važno da usvojite – jednom odmrznuto meso više se ne smije ponovno zamrzavati! Promjena temperatre omogućava bakterijama da se brže razvijaju i ugrožavaju vaše zdravlje.

Linker
27. travanj 2024 14:06