HRVATSKA KOPRODUKCIJA

Naomi Watts u Opatiji glumi princezu Dianu

Australska glumica Naomi Watts (43), zvijezda filmova “Mulholland Drive”, “Krug”, “21 gram”, “King Kong”, “Poštena igra” i “Upoznat ćeš visokog tamnog stranca”, u ponedjeljak u centru Opatije počinje snimati film o princezi Diani – piše Jutarnji list . Iako se već duže vrijeme zna da će u filmu “Caught in Flight” Naomi igrati glavnu ulogu, do sada nije bilo poznato da je jedna od lokacija snimanja i Hrvatska. Na parkiralištu hotela Imperial sve je spremno za dolazak filmske ekipe koja bi se ovdje trebala zadržati do utorka.

Film koji će radnjom obuhvatiti Dianine romanse s kirurgom Hasnatom Khanom i Dodijem Fayedom, ali i njenu humanitarnu djelatnost, temelji se na scenariju Stephena Jeffreysa, autora drame “Libertinac – otrov za žene” u čijoj je filmskoj adaptaciji glumio i Johnny Depp. Režirat će ga Nijemac Oliver Hirschbiegel, najpoznatiji po odličnom djelu “Hitler: Konačni pad” sa švicarskom glumačkom legendom Brunom Ganzom.

Snimanje se odvija u koprodukciji kuće Eccose Films iz Londona i hrvatske Mp-filmske produkcije d.o.o. iz Zagreba, na čelu s Igorom Nolom. Kuća je sudjelovala u snimanju filma Goltzius Petera Greenwaya, a Nola je bio i producent filma Rajka Grlića “Neka ostane među nama” te je surađivao na filmu “Živi i mrtvi” Kristijana Milića. Iako službene potvrde o snimanju u Hrvatskoj za sada nema te je očitovanje najavljeno za kraj tjedna, vijest koju su prvi prenijeli portali Liburnia.net i Dalmacija.net mogla je u tajnosti biti čuvana zbog želje ekipe da snima u miru.

Naomi Watts radi uloge se iz New Yorka, gdje živi s partnerom Lievom Schreiberom i sinovima Alexanderom Peteom (4) i Samuelom Kaijem (3), privremeno vratila u London u kojem je provela djetinjstvo. Upoznala se i s prinčevima Williamom i Harryjem koji su joj rado govorili o majci, tragično stradaloj u pariškom tunelu 31. 8. 1997.

Naomi je ulogu dobila ispred Jessice Chastain, protagonistice “Tajnog života kućnih pomoćnica” i Keire Knightley, kojih se angažman također razmatrao.

– Velika je čast igrati osobu koju su voljeli toliki diljem svijeta – rekla je Naomi.

Linker
26. travanj 2024 14:08