Emica Elvedji / EPH
NAKON ŠEST GODINA

Napokon imam skrbništvo nad sinom

Završila je šestogodišnja borba zagrebačke pjevačice – slovenski sud napokon je Anđi Marić dodijelio skrbništvo nad sinom Gašperom.

Presretna Anđa otkrila je za IN magazin da je Gašper oduševljen presudom te da je tek nakon donošenja odluke vidjela koliko je sve to bilo veliko opterećenje i za njega.

Anđa je 12-godišnjeg Gašpera dobila u braku s bivšim suprugom Primožem Dolničarom s kojim se od 2009. godine borila za skrbništvo, a u prvoj presudi 2013. godine skrbništvo je dodijeljeno Primožu.

– Smatraju da sam provokativna i agresivna. Vještakinja je rekla da žena u našem društvu mora biti mirna i ponizna i ne smije provocirati supruga. Rekla je da se odlučila za Primoža jer njegov karakter više odgovara roditelju – otkrila je tada hrvatska pjevačica i uložila žalbu na presudu koju je Viši sud kasnije te godine i uvažio jer je pronađeno niz nepravilnosti poput neuvažavanja djetetovih želja.

Ta je žalba rezultirala konačnom pobjedom Anđe i presudom prema kojoj ona dobiva skrbništvo, a Primož je dužan plaćati alimentaciju.

– Sutkinji sam samo rekla: Hvala vam što ste me prvi put nakon šest godina tretirali kao čovjeka – otkrila je Anđa svoju reakciju nakon što je čula sretne vijesti.

Ipak, bitka za skrbništvo ostavila je traga i na njenom zdravlju – Anđa se bori s upalom moždanih ovojnica zbog koje gubi vid i motoriku u rukama i nogama, ali priznala je kako sada napokon osjeća da njena dijagnoza ne gospodari njom te da je naučila držati bolest pod kontrolom.

John Pavlish

Foto: John Pavlish

Linker
25. travanj 2024 07:39