nivea
IZ VAŠE KUHINJE

Napravite masku za kosu u svojoj kuhinji

Dobro je poznato kako se maske za kosu mogu napraviti i u vlastitoj kuhinji i to od namirnica koje više-manje svi imaju u kućnim zalihama.

Med, maslinovo ulje, jaja, banane, soda bikarbona samo su neke od namirnica od kojih se izrađuju jednostavne, a učinkovite i hranjive maske za kosu. No s kućnim maskama možete ciljano njegovati i svaku boju kose. Postoje namirnice koje posebno pogoduju plavoj, smeđoj, crvenoj i crnoj kosi.

Za plavuše su kamilica i limun. Počastite svoju plavu kosu ohlađenim čajem od kamilice s limunovim sokom. Jednostavno prelijete šalicom čaja opranu kosu, ostavite pet do deset minuta i isperite. Kamilica i limun općenito posvjetljuju kosu, a plavoj boji vraćaju intenzitet.

Brinete u masku za kosu trebaju staviti kakao i med. Kombinacija žlice kvalitetnog kakao praha i žličice meda ostavljena na kosi pet minuta dat će smeđoj boji intenzitet i sjaj. Kakao se koristi i u bronzerima i losionima za tijelo stoga nije neobično da je to itekako dobra namirnica za kosu jer vraća prirodnu tamnu notu, dok med hrani i daje sjaj.

Crvenokosama se preporuča isprati kosu čajem od hibiskusa. Intenzivna boja i ljekovita svojstva hibiskusa čine ga najboljim prirodnim saveznikom u očuvanju ljepote crvene kose. Crvena kosa ohlađenim čajem od hibiskusa može se preliti nakon svakog pranja jer se crvena boja najbrže ispire (ako je kosa obojena, naravno).

Za očuvanje intenzivne boje crnkama trebaju jaja i crna kava ili crni čaj. Maska se napravi tako da se izmućka smjesa od dva bjelanjka i šalice jake crne kave ili crnog čaja te se potom drži na kosi desetak minuta i ispere. Kava i čaj za boju, a jaja za sjaj čiji je izostanak na crnoj kosi najuočljiviji.

Powered by NIVEA

%CODE1%

Linker
20. travanj 2024 09:33