IVICA I NATALI OLIĆ

Naša najbolja godina

Premda se hrvatska nogometna reprezentacija nije plasirala na završnicu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, 30-godišnji Ivica Olić sigurno će 2010. pamtiti kao godinu iz snova. Zahvaljujući sjajnim igrama i golovima u minhenskom Bayernu, zbog čega je dobio nadimak Golić, postao je jedan od hit-igrača europske Lige prvaka, a vrijednost mu se na nogometnom tržištu utrostručila. Porast će još i više ako nakon osvojenog naslova prvaka Njemačke, te osvajanja njemačkog Kupa, idućeg vikenda u Madridu s Bayernom trijumfira u finalu Lige prvaka protiv talijanskog Intera i kući se vrati s europskom krunom. A prije deset godina, kao nogometaš Marsonije iz Slavonskog Broda, nakon utakmica se tuširao u hladnoj vodi – jer tople nije bilo.

Dok se Ivica Olić sa suigračima u karanteni priprema za utakmicu karijere i razmišlja o taktici koju za njega, neuhvatljivog napadača, priprema protivnički trener i genijalni strateg Jose Mourinho, Ivičina supruga Natali Olić (29) pere, glača i pakira dresove u kojima će ga s djecom bodriti na stadionu Santiago Bernabeu. Obitelj živi u kući s bazenom u elitnom minhenskom naselju Ottobrunn, a važnije od svega je da imaju svoje privatno igralište, tako da sinovi Antonio (8) i Luka (6) i doma mogu igrati nogomet. I dvogodišnja kćerkica Lara također obožava nogomet: roditelji je odmila zovu “driblerica”, jer kad dohvati loptu, ne ispušta je između nogu, a plače kad joj je pokušaju oduzeti.

– Svatko ima svoj dres i to će biti naša glavna odjeća u Madridu, gdje ćemo provesti cijeli vikend. I Lara će s nama na stadion, jer svi želimo biti uz Ivicu najvažnijeg dana u njegovoj karijeri. Jedina mu je neispunjena želja, naime, da osvoji Ligu prvaka. Sve ostalo već ima: i naslove prvaka Hrvatske, Rusije, Njemačke, a s moskovskim CSKA-om osvojio je i Kup UEFA-e – govori Natali Olić, kojoj se život promijenio preko noći.

– Nakon polufinalne utakmice protiv francuskog Lyona, u kojoj je Ivica zabio sva tri gola, više ne možemo izaći iz kuće a da ga obožavatelji ne prepoznaju i ne okruže. Vlasnik restorana u kojem smo stalni gosti, rekao mi je da mu se promet znatno povećao jer mnogi dolaze u nadi da će za susjednim stolom ugledati Ivicu Olića. Zahvaljujući svojim sjajnim igrama ove sezone postao je megazvijezda, ne samo u Münchenu, nego u cijeloj Njemačkoj, pa i u svijetu. No, Ivica se zbog toga nije nimalo promijenio: kad dođe doma, on je obiteljski čovjek. Prije ulaska u kuću gasi mobitel i više od svega uživa u igri sa sinovima i kćerkicom. Čak i kad je neraspoložen zbog poraza, uz njih sve zaboravi – nastavlja Natali Olić, koja je s djecom bila uz supruga i proteklih dana kad je njegov klub naveliko slavio.

Nakon defilea gradskim ulicama u sportskim kabrioletima, Bayernovi su se nogometaši – uz Ivicu Olića standardni prvotimac je i Hrvat Danijel Pranjić – zajedno s obiteljima pojavili na središnjem minhenskom trgu, gdje su s balkona Gradske vijećnice desecima tisuća navijača pokazali srebrni tanjur koji su zaslužili kao prvaci Bundeslige. – Još samo taj Madrid, baš me škaklja pomisao da i ondje zabijem gol. No, najvažnije je da mi iskoristimo ovo ozračje i našu vrhunsku formu te maznemo Interu tu kantu, a meni što Bog da – u svom je stilu obožavateljima u domovini poručio Ivica Olić, koji na kopačkama ima otisnuta imena djece: na jednoj Luke i Lare, a na drugoj Antonija. Nakon utakmice u Madridu s obitelji se sprema na dvotjedni odmor u Tursku.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Ivici i Natali Olić potražite u novom broju tjednika Gloria (br.802) koji na kioske stiže u četvrtak, 20. svibnja.

Linker
27. travanj 2024 11:04