CHRISTIAN BALE

Nasilnik ili žrtva?

Velški glumac Christian Bale (34), koji se proslavio ulogom Batmana, uhićen je danas u Londonu pod sumnjom da je fizički napao svoju majku i sestru. Tu je vijest, u koju su teško povjerovali njegovi obožavatelji, potvrdio glasnogovornik londonske policije i to samo dan nakon spektakularne londonske premijere filma “Vitez tame”. No, nakon što je ispričao svoju verziju događaja, policija je pustila holivudsku zvijezdu bez optužbe i samo uz obvezu da se u rujnu vrati u London kako bi bio dostupan u nastavku istrage.

– Gospodin Bale opovrgava sve optužbe i policiji je detaljno ispričao sve o tom događaju. Iz policijske postaje je otišao bez optužbe – izvjestio je novinare Baleov glasnogovornik, naglasivši da glumac neće detaljnije govoriti o optužbama protiv njega.

A sve je počelo kada su glumčeve majka Jenny (61) i sestra Sharon (40) jučer posjetile policijsku stanicu u Hamphshireu te podnijele kaznenu prijavu zbog obiteljskog nasilja. Iako se napad dogodio u nedjelju navečer u luksuznom londonskom hotelu Dorchester, gdje najčešće odsjedaju filmske zvijezde kada su u engleskom glavnom gradu, Bale nije odmah jučer zadržan u pritvoru, jer policija nije htjela pokvariti europsku premijeru “Viteza tame”, nasatavka sage o popularnom strip heroju Batmanu.

– Situacija je komplicirana, ali ne bi bilo u redu da smo spriječili glumčev odlazak na premijeru zbog optužbi za koje još uvijek nismo sigurni da su istinite – objašnjavali su jučer u londonskoj policiji, ali već danas je promijenjena priča i holivudska zvijezda je morala ostati iza rešetaka. Poštujući postignuti dogovor s policijom, Bale se pojavio jutros u policijskoj postaji te je nakon obavljenog razgovora uhićen i zadržan u pritvoru.

– U londonsku policijsku postaju danas je primljen 34-godišnji muškarac te je nakon kratkog razgovora uhićen pod optužbom za obiteljsko nasilje – izjavio je glasnogovornik londonske policije par sati prije nego što je policija ipak pustila Christiana Balea iz pritvora.

Motivi glumčevog iznenadnog napada na majku i sestru zasad nisu poznati javnosti, ali cijeli incident je zbunio njegove obožavatelje. Naime, Bale slovi za miroljubivu osobu, vegetarijanca koji se zalaže za prava životinja, a u privatnom životu ima skladni brak s bivšim modelom i vizažisticom Sandrom Blazic, Amerikankom bosanskog podrijetla koju zovu i Sibi, te je otac trogodišnje kćeri Emmeline.

Rođen 1974. godine u velškom gradiću Haverfordwest, glumac je uz tri starije sestre odrastao kao najmlađe dijete u obitelji Davida, bivšeg pilota, i Jenny, cirkuske plesačice, Bale. Dosad nije bilo zabilježeno da je imao ikakvih problema s obitelji, iako su se njegovi roditelji razveli kada je imao 15 godina, a njegov pokojni otac, koji je preminuo 2003. godine, oženio se 2000. za slavnu feminističku aktivisticu Gloriju Steinem.

Barabara Ivezić

Više o istoj temi: Batman napao mamu i sestru

Crni tepih za posljednji film

Vikend s najdražima

Linker
23. travanj 2024 22:12