NOVA ULOGA

Nataša Dangubić: Isprobala sam botoks za kosu

– Često mijenjam boju i dužinu kose, ali razlog nije nezadovoljstvo već to što me promjene vesele. Imala sam i dugu i kratku kosu, a sad mi je već godinu dana poluduga, s tim da sam u međuvremenu drastično promijenila boju. Lani sam bila platinasta plavuša, a sad sam smeđa sa zlaćanim pramenovima. S ovom se frizurom odlično osjećam i mislim da ću je imati još neko vrijeme, osim ako me opet ne ‘prebaci’ pa napravim zaokret – govori glumica Nataša Dangubić (37) koja se odlično snalazi u novoj ulozi, i to onoj voditeljice salona ljepote Lola Sens čija je vlasnica njena majka, Nela Horvatinčić.

– Njegujem se uglavnom prirodnim proizvodima. Nanosim maske i pakunge domaće kozmetike LS, na bazi autohtonih eteričnih ulja, dok su šamponi i regeneratori s potpisom Kevin Murphy, koji također imaju biljnu bazu. Kako kosu često ‘farbam’ – a riječ je uglavnom o Wellinim bojama – svjesna sam da vlasi treba i te kako nahraniti. Stoga sam isprobala i takozvani botoks za kosu, tretman popunjavanja vlakana kose, koji se posebno preporuča nakon kemijskog tretiranja – dodaje glumica.

Ekonomistica Nela Horvatinčić o vlastitom salonu ljepote maštala je trideset godina, a želja joj se ostvarila lani, kad je u Zagrebu otvorila Lola Sense studio za njegu lica, tijela i kose, opremljen domaćim kozmetičkim proizvodima. Njegovo je vođenje prepustila kćeri, a sama se istodobno bavi razvojem kozmetičke linije LS.

– Riječ je o proizvodima koji se temelje na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i esencijalnim uljima samoniklog i uzgojenog aromatičnog bilja s cresko-lošinjskog arhipelaga: smilja, lavande, ružmarina, lovora, gospine trave… U našoj ponudi su kupke, pomade, balzami te kompletna linija za njegu lica i tijela – objašnjava Nela Horvatinčić, kojoj je partnerica u tom poslu atomaterapeutkinja Anamatija Pažin-Morović. Njezino joj iskustvo pomaže ne samo u proizvodnji već i u određivanju individualnog tipa njege kako bi se najbolje riješio određeni problem.

Damir Leljak i Kruno Petrinović Snimio: Matko Stanković

Linker
28. travanj 2024 12:53