BEZ BRIGA

Nataša Janjić i Ivana Roščić: Jedva se čekamo pohvatati na sceni

Deset godina nakon filma “Fine mrtve djevojke” redatelj Dalibor Matanić odlučio se prenijeti iste likove i tematiku na Gavelline kazališne daske. Originalne glumice Ninu Violić i Olgu Pakalović zamijeniti će Nataša Janjić i Ivana Roščić , ali mijenjaju se i tekst te čak i završetak. No tema ostaje ista – lezbijski par koji se suočava s neprihvaćanjem društva.

– Trenutačno se bavim ulogom ili Natašom, ili našim odnosom. Pokušavam zaboraviti na film jer on nije polazište. Dadi Mataniću je vjerojatno najgore – komentirala je Ivana Roščić za Studio, prilog Jutarnjeg lista u izdanju od petka. Iako Mataniću ovo nije prva kazališna režija, on sam je glumicama dao upute da zaborave film, jer kazalište ima druga pravila.

– Mi smo se odlučile da ćemo jedna drugoj mirisati, za razliku od muških kolega koji redovito nakon gemišta dođu na scenu. Nismo još došli do tih ljubavnih scena, ali ja se nekako baš jedva čekam ‘pohvatat’ s Ivanom na sceni – ispričala je Nataša Janjić. Probe su u tijeku, ali do poljubaca još nije došlo.

Snimila Biljana Gaurina / CROPIX

– Zasad još uvijek sanjamo jedna o drugoj. Nedavno sam se ljubila s Jadrankom Đokić u filmu “Libertango”, dok je Ivana isto radila s Juditom Franković . U svakom slučaju, nismo djevice – komentira Janjić ‘najsočniji’ dio predstave za koju smatraju da će mijenjati stavove javnosti.

– Jako sam zadovoljna konačnom verzijom teksta i čini mi se da bi to mogla biti jedna dirljiva, emotivna priča. Ne bavimo se samo homoseksualnom orijentacijom, homofobima, nego i mnogim drugim socijalnim problemima. Ljudi će nakon predstave imati o čemu i promišljati i razgovarati – smatra Janjić. Tematika je objema glumicama otvorila vidike.

– Tko zna? Otvorene smo. Možda stvarno promijenimo mišljenje o muškarcima. Ljubav je, na kraju krajeva, ljubav – zajedničkog su mišljenja Roščić i Janjić.

Linker
28. travanj 2024 00:16