JENNIFER LOVE HEWITT

Neka cijeli svijet zna da sam zaljubljena

– Možete li pričekati sekundu – zamolila je Jennifer Love Hewitt (30) prije početka razgovora koji smo vodili u Monte Carlu. No, stanka joj nije trebala da popravi šminku ili se na neki drugi način pripremi za intervju, već kako bi – strastveno poljubila svojeg dečka Jamieja Kennedyja (39).

Zvijezda TV serijala “Šaptačica duhovima” sretno je zaljubljena u kolegu iz istog serijala, koji su promovirali na Međunarodnom televizijskom festivalu u Monte Carlu, a za razliku od drugih zvjezdanih parova, oni svoju ljubav pokazuju bez ustezanja. Neprestance se ljubeći i tepajući si “srce” i “ljubavi”, novinarima su pružili uistinu mnogo “materijala”.

A prije samo šest mjeseci, srce Jennifer Love Hewitt bilo je slomljeno: baš za božićne blagdane napustio ju je zaručnik, glumac Ross McCall. Njihova veza, koja je trajala dvije godine, činila se čvrstom – zajedno su pregrmjeli i njenu osobnu krizu, kad su u javnost procurile Jenniferine fotografije u bikiniju koje baš nisu laskale njezinoj figuri – a kad su ih svi već vidjeli pred oltarom, McCall je iznenadno odlučio prekinuti. Utučena Jennifer, koja je počela glumiti s deset godina, a s osamnaest, nakon uloge u filmu “Znam što si radila prošlog ljeta”, postala slavna – utjehu je pronašla u poslu. A na tom poslu je pronašla i privatnu sreću: o ožujku, na snimanju serijala “Šaptačica duhovima”, rodila se ljubav s Jamiejem Kennedyjem. Iako ju je časopis Forbes nedavno proglasio petom najutjecajnijom televizijskom glumicom, Jennifer Love Hewitt vrlo je jednostavna i otvorena osoba. Gotovo kao da se opravdava, nakon što je skinula cipele i sklupčala se na fotelji, rekla je da joj je Jamiejev poljubac u ovom trenutku silno trebao.

Kako to da vi ne skrivate svoju ljubav, za razliku od mnogih vaših kolega koji ne žele pričati o privatnom životu? – Iskreno govoreći, Jamie i ja nismo ni imali previše izbora. Čim su novinari nanjušili da smo zajedno, vijest se proširila brzinom munje. Nakon toga nije bilo smisla pretvarati se da ničega nema. Uostalom, volim pričati o Jamieju i nikada neću shvatiti zašto bi bilo dobro skrivati da nekoga volim.

Je li istina da ste se prije nekoliko dana zaručili? – Da je istina sve što je o meni napisano, imala bih više djece od Angeline Jolie, a bila bih i čudo prirode jer se već dvije godine piše da sam trudna. Ponekad je to zabavno, ali ponekad i zastrašujuće, a nikada ne znate u što će ljudi povjerovati. Uostalom, toga dana kad je objavljena vijest o zarukama, doista sam tražila prsten, ali za svoju majku. Kupila sam prelijepi prsten s medvjedićem, a novinari su odmah napisali da je to zaručnički prsten. Vjerujte mi, ako budem kupovala zaručnički prsten, na njemu sigurno neće biti medvjed.

Dakle, nije istina ni da ste dečku dali rok u kojem vas mora zaprositi? – Žao mi je Jamieja, jer je to citat izvađen iz konteksta, a sada je na njemu golem pritisak da me što prije zaprosi. Zafrkavala sam se, naime, s tim kako sam u prošloj vezi bila zaručena, pa sad medijima nije dovoljno što smo sretno zaljubljeni – nego ponovno očekuju zaruke. Zato sam rekla kako bi me Jamie trebao zaprositi u idućih godinu dana, no, na žalost, većina tu izjavu nije shvatila kao šalu, već kao moju zapovijed.

U serijalu “Šaptačica duhova” glumite ženu koja može vidjeti duhove. Vjerujete li uistinu u duhove? – Bilo bi mi vrlo teško raditi ovakav serijal kad ne bih vjerovala u duhove. Nemam nikakav dokaz da postoje, ni s jednim nisam razgovarala, ali nekoliko sam puta prisustvovala situacijama koje nisam mogla realno objasniti.

Koji je bio vaš najjezovitiji susret s duhom? – Prije nekoliko godina, nakon što sam se kasno na večer vratila kući i spremila se za spavanje, u hodniku sam čula korake. Izišla sam iz sobe, ali ondje nikoga nije bilo. Vratila sam se u krevet i opet čula korake. Pomislila sam da mi se to pričinja zbog umora, ali sam, više iz zafrkancije, ipak glasno rekla: “Ako si ovdje, ugasi svjetlo u sobi”. Čim sam to rekla, žarulja se počela paliti i gasiti. Prestrašila sam se kao nikada u životu. Nije mi bilo nimalo ugodno, ali ubrzo je sve utihnulo i nije se više ponovilo, pa nikada nisam saznala koje su bile namjere toga duha.

Jeste li ikad uz pomoć medija pokušali doći u kontakt s preminulima? – Nikada nisam išla medijima s tom namjerom, ali sam ih upoznala kada sam radila istraživanje za serijal. Tada su mi organizirali jednu seansu na kojoj sam uspjela kontaktirati s duhom meni bliske osobe. Iako vas svi upozoravaju kako će to izgledati, nitko vas na to ne može pripremiti. Isprva se uplašite, ali na kraju je to zaista prekrasno iskustvo.

S kim ste kontaktirali? – Voljela bih to zadržati za sebe.

Od rane mladosti imponirala vam je Audrey Hepburn. Koliko vam je značilo to što ste ju glumili u filmu “The Audrey Hepburn Story”? – Bilo je to ostvarenje mojih snova. Doduše, kad su mi ponudili ulogu, mislila sam da ću glumiti samo mladu Audrey i biti gotova za tjedan dana. Stoga sam se veoma preplašila doznavši da je to uloga koja prati cijeli njezin život. Mojem strahu pridonijeli su i novinari, koji su pisali da će mi to biti najveća pogreška, pa sam u jednom trenutku pomislila odustati od svega i rekla sam to mami. Objasnila sam joj da nisam sigurna u sebe, ne znam jesam li dovoljno talentirana i lijepa da glumim Audrey Hepburn, a ona me odvela do naše knjižnice, dala mi biografiju slavne glumice i pokazala određenu stranicu. “Pročitaj ovo i prespavaj noć. Ako ujutro budeš isto mislila, onda ćemo odustati od filma”, kazala mi je mama. Na stranici koju mi je pokazala pisalo je kako Audrey Hepburn nije bila sigurna u svoj talent i izgled, a najviše je strahovala od toga što će drugi o njoj govoriti. Tada sam shvatila da, možda, neću biti identična Audrey, ali dovoljno dobro shvaćam kako se osjećala da je mogu iskreno odglumiti na filmu.

Zašto ste mislili da niste dovoljno lijepi? – Sumnjam da postoji itko u svijetu zabave tko barem jednom ne pomisli da nije dovoljno dobar. Možda ste u normalnom životu među ljepšima, ali kad stave vašu sliku pokraj fotografija Angeline Jolie, Gisele Bundchen ili Halle Berry, teško je ne osjećati se kao ružno pače. Na sreću, tako sam se osjećala davno, a u međuvremenu sam uspjela ojačati svoje samopouzdanje.

Koliko su na vaše samopouzdanje utjecale fotografije s plaže koje su pokrenule lavinu posprdnih komentara na račun vašeg viška kila? – U mojem sjećanju to je bio prekrasan dan. Bila sam na plaži s prijateljima, nedugo prije toga obilno smo ručali i zafrkavali smo se u plićaku. I dok sam izvodila neki glupi ples, netko me snimio. Slike nisu bile nimalo laskave, to priznajem, ali uglavnom zbog kuta snimanja, a odjednom su me svi magazini počeli prozivati zbog prekomjerne težine. No, ja nikada nisam imala problema s kilogramima. Uvijek je to bilo dva kilograma više ili manje od idealne težine, baš kao i većina žena, a sa svojih 30 godina doista sam zadovoljna svojim tijelom. Jedino su novinari tvrdili da izgledam debelo.

Kako ste proslavili 30. rođendan? – Imala sam rođendansku zabavu s temom “Doručak kod Tiffanyja”. Bilo je prekrasno. Na zidu smo prikazivali film, cijela je prostorija bila ukrašena u stilu te priče, i svi su došli odjeveni poput junaka tog filma – dečki kao Paul Varjak, a djevojke kao Holly Golightly. Plesala sam do pet ujutro i bila je to noć koju nikada neću zaboraviti.

Je li težak život pod opsadom paparazza? – Možemo se zavaravati, ali istina je da dosta paparazzo-fotografija nastane u dogovoru s glumčevim agentom. Svaki glumac želi pozornost, a uz paparazze je najlakše dobije. I nije istina da su svi grozni. Osobno sam upoznala nekoliko paparazza koji su bili vrlo pristojni. Kad mi je nestalo benzina usred Los Angelesa, samo je paparazzo stao da mi pomogne, svi ostali su prolazili pokraj mene. Naravno, trebala bi postojati granica. Doista je grozno kad stoje ispred vaše kuće, pa ne možete ni izići u dvorište, no osim tih ekstremnih situacija, život s paparazzima je zapravo vrlo ugodan.

Kada budete imali djecu, hoćete li im dopustiti da poput vas rano uđu u svijet show businessa? – Zanimljivo je da sam prije nekoliko dana pitala Jamieja bi li volio da njegova djeca budu glumci. Odgovorio je da bi to bilo zabavno, pogotovo jer imamo dosta iskustava koje im možemo prenijeti, i ja se u potpunosti slažem s njim. To ne znači da ću ih tjerati da stanu pred kamere, ali ako to bude njihova želja, neću ih ni sprečavati. Uostalom, ja sam počela rano i čini mi se da sve to nije tako loše ispalo.

Josip Jurčić

Linker
03. svibanj 2024 00:50