TIGER WOODS

Neočekivana bliskost s obitelji

Američki profesionalni igrač golfa, Tiger Woods (33), nestrpljivo je iščekivao povratak na teren nakon što je morao uzeti “prisilni” odmor od golfa na osam mjeseci zbog povrede koljena. Za američki tjednik People otkrio je kako je ponovno spreman osjetiti “uzbuđenje oko igre i natjecanja”, ali također kako se iznenadio koliko mu je ugodno bilo provoditi vrijeme kući s obitelji.

Golfer koja je prije godinu dana bio na listi najbolje plaćenih svjetskih sportaša, u veljači ove godine dobio je sina Charlieja Axela sa suprugom, švedskim modelom Elin s kojom već ima dvogodišnju kćerkicu Sam.

– Bilo je pravo zadovoljstvo i blagoslov što sam imao priliku gledati kako Sam raste, a to se događa tako brzo. Profesionalni igrači inače moraju često putovati, tako da sam bio sretan što sam višemjesečnim izbivanjem sa terena bio nagrađen promatranjem kćerke. Nisam ni bio svjestan koliko volim biti kod kuće, uz suprugu, Sam, a sad i Charlieja. To mi je jako bitno – izjavio je na novinarskoj konferenciji održanoj u utorak.

Ono što ga je iznenadilo, bila je, kako sam tvrdi, “bliskost koju osjeća prema obitelji”, iako priznaje da očinstvo ponekad znači i veliku deprivaciju sna, što smatra i najtežom stranom. Sad kad se vratio treniranju, planira se dobro odmoriti i naspavati prije natjecanja te se našalio kako će to “dobro iskoristiti”.

– Kad znam da su Elin, Sam i Charlie dobro, mogu se koncentrirati na igru. Već mi nedostaje uzbuđenje oko natjecanja. Mogao sam igrati i kod kuće, ali to nije isto. Golf je nešto što radim za život, igra kojom sam se htio baviti otkad znam za sebe a činjenica da jedno vrijeme nisam to mogao raditi na profesionalnoj razini bila je jako frustrirajuća – objasnio je Woods.

Gordana Kolanović

Linker
19. travanj 2024 16:35