DRSKA KRAĐA

Nestali uzorci nove kolekcije Marca Jacobsa

Modnom dizajneru Marcu Jacobsu (48), koji osim za svoj brend kreira i za Louis Vuitton, neće biti drago čuti da su uzorci njegove posljednje kolekcije, prikazane na njujorškom tjednu mode u rujnu, netragom nestali prilikom prijevoza iz Pariza u London, gdje su trebali biti izloženi pred novinarima. Kolekcija proljeće/ljeto 2012. načeta je tako rukom drskog lopova, koji će ju vjerojatno naposljetku baciti, budući da bi mu bilo teško javno nositi kolekciju koja još nije krenula u distribuciju.

Ako nije riječ o tipičnom marketinškom triku Jacobsovog ureda za odnose s javnošću, nepoznati kradljivac vjerojatno bi se bolje proveo s policijom negoli s Jacobsovim ljutim modnim uredništvom.

Jacobsov stil priklanja se, njegovim riječima, znatiželji namjesto dominaciji i odmiče se od eksplicitnog seksipila, a uz navedeno je i podosta kompilatorski, pa su ga neki, poput Oscara de la Rente, svojevremeno optužili za kopiranje. Jacobs, međutim, nikada nije tvrdio da su njegovi radovi produkt neponovljivog i jedinstvenog genija.

Posljednji Jacobsov dizajn popularan kod široke publike naočale su bez okvira koje je osmislio za pokojnog Stevea Jobsa, a koje su nakon informatičarove smrti postale hit.

Linker
25. travanj 2024 15:22