EKSKLUZIVNO: VESNA DRAGOJEVIĆ

Nevjeru više nikad ne bih oprostila

Vesna Dragojević drukčije je zamišljala kraj ljeta. Nadala se da će uživati u spokoju koji u to doba godine nudi Vela Luka i da će sa suprugom Oliverom Dragojevićem smišljati sve detalje njegovog nastupa 9. listopada u glasovitom Carnegie Hallu u New Yorku.

Umjesto toga za koji će dan sjesti na optuženičku klupu. Bit će to njen drugi ulazak u zgradu suda ove godine. I još jednom će se u sudnici suočiti s Brankom Marić Mutti, ženom s kojom je njen suprug imao ljubavnu avanturu prije trideset godina i koja nju i njezina supruga tuži zbog pretrpljenih duševnih boli.

Bivša splitska manekenka Branka Marić Mutti prije tri godine ispričala je u novinama sve o svojoj vezi s legendarnim splitskim pjevačem, na što su uslijedile reakcije bračnog para Dragojević. Pale su i “grube riči”, a Općinski kazneni sud u Zagrebu odredio je Vesni Dragojević 1508 kuna kazne, jer je ženu koja se prije tri desetljeća upetljala u njezin brak “počastila” neprimjerenim nazivom.

No, time slučaj nije završen. Naime, 53-godišnja Branka Marić Mutti nije se time zadovoljila nego je tražila i zadovoljštinu za duševnu bol koju je pretrpjela zbog izjava 60-godišnjeg Olivera Dragojevića i njegove supruge Vesne.

Iako o spomenutom slučaju i najbolnijim detaljima iz svoje bračne prošlosti 55-godišnja Vesna Dragojević priča vrlo smireno, priznaje da joj je ponižavajuća situacija u kojoj se našla mimo svoje volje. Ali je isto tako pokazala da se sa svim tim zna nositi i da je njezina savjest apsolutno čista.

Sve ovo vrijeme bili ste vrlo škrti u izjavama oko cijelog slučaja: zašto ste sada odlučili otvoriti dušu? – Ime te žene, nakon što sam je prije tri godine nezvala pogrdnim imenom revoltirana njezinom ispoviješću, više nijednom nisam prevalila preko usana. No kako ona mene neprestano proziva u medijima, vrijeme je da i ja nešto kažem. Da sam reagirala kada je njezina priča objavljena i tužila je zbog laži koje je napričala – primjerice, da je s mojim suprugom bila u vezi deset godina, a bila je četiri mjeseca, te da smo joj ja te moja i Oliverova obitelj prijetili – možda bi sve već bilo završeno. Ja, međutim nisam konfliktna i osvetoljubiva, a i svi su mi savjetovali da se ne spuštam na njezin nivo. Ipak, odlučila sam stati tomu na kraj i vrlo sam ozbiljna kada kažem da ću, bude li ta osoba još jednom bez povoda spomenula moje i suprugovo ime, objaviti spisak svih muškaraca s kojima je u ono doba bila u preljubničkoj vezi. riječ je o tadašnjim političarima, sportašima, a ponajviše estradnim zvijezdama, za što imam i svjedoke. Većina njih je danas u mirovini, zbog čega se valjda nakon toliko godina i uhvatila Olivera.

O kakvoj je novoj parnici riječ? -Riječ je o dva odvojena sudska slučaja, ali ovaj put na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Ta osoba od mene potražuje 70.000 kuna, a od Olivera 50.000. Kako smo bračni par i dolazimo iz drugog grada, termini su nam usklađeni pa Oliver 1. rujna ima ročište odmah poslije moga. Jasno je da je u pitanju samo novac. Kao domaćica bez osobnih prihoda nemam tog novca.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 712 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 04:45