NIJE U ŠOLDIMA SVE

Nicolas Cage pred bankrotom

Nicolas Cage pokrenuo je u petak tužbu protiv svoga bivšeg poslovnog savjetnika Samuela J. Levina te traži 20 milijuna dolara odštete zbog lošeg savjetovanja i poslovanja koje ga je dovelo do financijske propasti, piše je Jutarnji list.

Cage smatra da Levin tijekom jedne od najvećih ekonomskih kriza nije bio u stanju zaštititi njegovo bogatstvo, nego je riskantnim spekulacijama i ulaganjem u nekretnine pridonio nastajanju golemih gubitaka. Glumac je vjerovao savjetima svoga menadžera koji je upravljao njegovom imovinom od 2001. do 2008. jer nije bio upoznat s rizikom i problemima ulaganja sve dok nije zaposlio novog savjetnika.

Zbog gubitaka je Cage bio prisiljen prodati velik dio svoje imovine po nižoj vrijednosti kako bi izbjegao potpun bankrot.

Iako je Levin licencirani javni računovođa već 25 godina, nije upozorio glumca na financijske gubitke koje je pretrpio tijekom sedam godina, niti ga je obavijestio da je prekoračio limit zaduženja u bankama. Cage je uvjeren da su njegovi ugled i čast zbog Levinove nesposobnosti i prevara trajno oštećeni.

Oscarom nagrađen glumac poznat je po milijunskim zaradama u filmovima kao što su “Napuštajući Las Vegas“, “Adaptacija“ i “Nacionalno blago”, a procjenjuje se da je tijekom karijere zaradio više od 80 milijuna dolara. Samo je lani zaradio 40 milijuna, a očekuje se da će tijekom sljedeće dvije godine izaći još šest novih kinohitova koji će glumcu biti iznimno unosni.

Cage je nedavno već imao financijskih problema te je bio optužen da poreznoj upravi duguje šest milijuna dolara zbog neplaćanja i varanja na porezu.

Navodno je glumac tada odlučio pokrenuti tužbu, otkrivši malverzacije svoga već bivšeg savjetnika.

Linker
20. travanj 2024 05:09