OPTIMISTIČNA

Nina Badrić: Bit ću spremna za Eurosong

Naša predstavnica za ovogodišnji Eurosong u Azerbajdžanu Nina Badrić vjerojatno će se već idućeg tjedna podvrgnuti operaciji glasnica, odnosno polipa, zbog kojih je nedavno, kako kaže, odradila najteži koncert u svojoj karijeri. Prije tjedan dana održala je 60-minutni nastup u emisiji Dora 2012. na HTV-u, kada je ujedno otkrila pjesmu s kojom će predstaviti našu zemlju na Euroviziji. Premda su joj liječnici savjetovali hitan odmor zbog glasnica, Nina je pod tri injekcije odradila jednosatni show ne želeći iznevjeriti stotinjak ljudi koji su zajedno s njom pripremali emisiju.

Nina Badrić prije Eurosonga ide na operaciju

U svom posljednjem intervjuu prije odlaska na operaciju te dvomjesečnog odmora, tijekom kojeg će sa suprugom Bernardom Krasnićem na mjesec dana otputovati u toplije krajeve, Nina je za Jutarnji list progovorila o pripremama za Eurosong, odlasku pod nož, ali i kritikama kolega koji su “Nebo” otvoreno i javno prozvali lošim izborom pjesme.

– Ovakvu operaciju prošli su mnogi moji kolege u svojoj pjevačkoj karijeri. Pjevam čitav život, od svoje desete godine, pa sam uistinu zahvalna Bogu što mi je ipak podario odlične glasnice koje nikad nisu zakazale. A prošle su puno toga. Od pjevanja u svakakvim uvjetima odnosno neuvjetima. Čak i u ovoj situaciji, koja nije bila nimalo jednostavna, uspjela sam izvući koliko sam god mogla.

Premda su je glasnice, kako kaže, do sada odlično služile, još prije Nove godine Nina je osjetila da joj je potreban strahovit napor da otpjeva sve ono što je do tada činila s lakoćom. Ono što se sada dogodilo posljedica je nagomilanog stresa i nedostatka vremena za kvalitetan odmor na kojem, kako kaže, nije bila već godinu i pol.

– Željela sam biti profesionalac do kraja i u svakom segmentu, a za operaciju polipa u siječnju nije bilo vremena. Najviše za nužni oporavak, koji traje najmanje dva mjeseca. Odmah poslije Nove godine, kada sam trebala uzeti odmor od svega, krenula je strka oko Eurosonga. S obzirom na to da sam i autor svoje skladbe, odgovorna sam bila za svaki segment ove pjesme i nastupa. Studijski rad bio je svakodnevan, morala sam okupiti ekipu suradnika kojima vjerujem, staviti pjesmu u tri minute, a paralelno sam sa svojim suradnikom Antom Gelom osmišljavala veliki show program na kojem sam predstavila pjesmu “Nebo”. Ovo mi je ustinu bio najteži nastup u karijeri. No idemo dalje – hrabro će Nina.

– Nemam straha i bit ću spremna za sve ono što me čeka. Osim Eurosonga čeka me koncert sa Zagrebačkom filharmonijom, dva dana nakon što se vratim iz Azerbajdžana i regionalna turneja “Nebo”, na kojoj ću promovirati svoj novi album. Za Eurosong ću biti u top-formi i spremna dati kao i uvijek do sada najbolje od sebe što znam – optimistična je po mnogima jedna od naših najboljih pjevačica.

Činjenica da je prva glazbenica u Hrvatskoj koja je izravnim odabirom odbrana kao predstavnik na Eurosongu prošli je tjedan izazvala mnoge diskusije, a neki Ninini kolege javno su pjesmu “Nebo” nazvali lošim izborom.

Pročitajte originalni tekst OVDJE

Linker
28. travanj 2024 06:58