TMURNO NEBO NAD BAKUOM

Nina Badrić: Europski glazbenici tuguju jer nisam s njima u finalu

Kao deseta od osamnaest izvođača nastupila je sinoć hrvatska predstavnica na Eurosongu 2012. Nina Badrić u drugoj polufinalnoj večeri. Oluja koja je bjesnila na ekranu iza Nininih leđa stvorila je upečatljivu kulisu, a igra svjetla i sjene te crne i bijele boje, kao i koketno balansiranje haljinom naše pjevačice opčarali su publiku u dvorani, ali očito ne i dovoljan broj europskih glasača.

Nina je nakon objave rezultata naglo otišla u garderobu te nije bila dostupna za izjave.

– Svi smo razočarani jer je bilo za očekivati da će regionalna zvijezda poput nje dobro proći u večeri u kojoj nastupa pet zemalja iz regije i bez problema se plasirati. To se nije dogodilo i svima nam je žao – rekao je Aleksandar Kostadinov.

Nina je jutros, nakon prospavane noći i smirenih strasti, medijima odaslala službenu izjavu.

– Ponosna sam svim svojim srcem na cijelu svoju ekipu koja je svih ovih tri mjeseca disala sa mnom. Večeras sam bila mirna, sretna i Bogu zahvalna što smo napravili nastup na koji smo bili ponosni. Hvala HRT-u, pratećim vokalima (Ivana Čabraja, Jelena Majić i Danijela Večerinović), plesačima (Igor Barberić, Dinko Zec), Anti Geli, Kseniji Vrbanić, Saši Jokoviću i Miji Majhenu što su ostavili svoje srce za mene ova tri mjeseca. A najveće hvala mojoj publici iz svih dijelova svijeta koja je digla svoj telefon za mene. Hvala Elizabeth Homsi na povjerenju koje mi je dala. Moja osobna satisfakcija je u tome što su svi glazbenici večeras bili tužni što nisam s njima u finalu. Švedska, Portugal, Bosna i mnogi drugi su večeras bili nesretni što sam ispala, no ja znam da Bog krivim crtama piše pravo. Zahvalna sam Bogu na ovome iskustvu, a beskrajno hvala svim ljudima koji su me nosili sve ove dane rečenicom “Nina se voli, nebo se moli” – zaključila je Nina.

Srpski predstavnik Željko Joksimović, Makedonka Kaliopi i bosanskohercegovačka pjevačica Maya Sar prošli su u finale, ostvarivši time 3 od 5 za eurovizijsku “balkansku uniju” u drugoj polufinalnoj večeri. Pribroji li im se neuspjeh Ramba Amadeusa za Crnu Goru iz prve večeri, ukupno je pola bivše Jugoslavije u finalu Eurosonga.

U subotu će nastupiti: Litva, Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta, Turska, Rumunjska, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Cipar, Grčka, Rusija, Irska, Francuska, Italija, Velika Britanija, Španjolska, Francuska i Azerbajdžan.

Linker
18. travanj 2024 23:35