SKRIVENI TALENT

Nina Badrić: U zadnje vrijeme sam dobra domaćica

Nina Badrić (39) kao članica žirija showa Nove TV Supertalent odnedavno treći put odlučuje o sudbinama mladih i talentiranih Hrvata. Paralelno s tim i učestalim ljetnim gažama, popularna pjevačica završava svoj posljednji, deveti po redu album, koji će svjetlo dana ugledati ove jeseni. Kako najavljuje, bit će to ‘čisti pop-album u punokrvnom značenju te riječi’, a novu inspiraciju otkrila je u jazz glazbi.

– S obzirom na to da je jedan od najvažnijih suradnika na mom novom albumu jazz gitarist Ante Gelo, koji se prvi put sa mnom pojavljuje i kao koautor glazbe na par pjesama, utjecaj jazza je neupitan. No uspjeli smo u tim pjesmama spojiti moj stil i nešto čemu se oboje divimo – otkrila je popularna pjevačica za Jutarnji.

Osim toga, Nina će u jednom, potpuno drukčijem ruhu sljedeće godine nastupiti u Lisinskom u sklopu projekta sa Zagrebačkom filharmonijom. U svom ležernom i duhovitom stilu Nina se u razgovoru za Studio osim svojih glazbenih i TV projekta dotakla i najvažnijih privatnih, kao što je bračni brodolom koji je uspješno preživjela, a otkrila je i neke skrivene talente, poput kuhanja.

– Moram priznati da u zadnje vrijeme nosim titulu dobre domaćice, bar kada je riječ o mišljenju mojih prijatelja. Iskreno se nadam da u toj tituli zbilja ima više istine nego prijateljske geste prekomjernog hvalisanja. Ono u čemu najviše uživam su upravo kućne večere kada u intimi vlastitog doma okupimo svoje drage prijatelje, i uz dobro vino i večeru provedemo noć. Dakle, kuhinja je moja nova strast, ali nisam sigurna je li u pitanju talent. Možda se iduće sezone prijavim na Masterchef. Nikad se ne zna.

Otkrila je i ponešto o tome kako je uspjela spasiti svoj možda najveći životni projekt – brak sa šest godina mlađim Bernardom Krasnićem (33), te koji je recept za uspješan partnerski odnos.

– Ja sam borac. U svemu. Dižem ruke tek onda kada vidim da više nema nikakve šanse. Ako smo dali sve od sebe, onda u životu možemo dalje mirni pa što Bog da. O receptima za jela mogu pričati s vama, no o receptima života ne bih se usudila. Malo je nezgodno kada ste javna osoba jer neke stvari nemate priliku proći ni proživjeti sami. No to je u redu. To sam odavno prihvatila kao dio svog posla. E sad… Prava je istina da nitko ne zna što se između dvoje ljudi događa, a ni mene to iskreno ne zanima u tuđim slučajevima. Nisam od onih koji se hrane tuđim sudbinama. Takve ljude čak i žalim.

Usprkos tome što mnogi zadiru i u njenu sudbinu, Nina se ne žali na to što je javna osoba te kaže da se nikada ne bi prerušila pri izlasku u grad.

– Ultimativna granica mog ‘prerušavanja’ je šilterica i sunčane naočale. Nemam namjeru hodati po gradu u baloneru s perikom. Svatko od nas u ovom poslu ima dana kada svim silama žali za anonimnošću. Mene nitko nije prisilio ni natjerao da budem glazbenica, a time i javna osoba. To je moj život i moj izbor. Obožavam ljude i susrete s njima. Nemam negativnih iskustava. Valjda u ljudima izazivam pozitivne emocije – zaključuje popularna pjevačica.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Ninom Badrić pročitajte u Jutarnjem listu

Linker
26. travanj 2024 03:49