INTERVJU

Nina Dobrev: Bez Rade Šerbedžije ne bih ostvarila karijeru

Na sreću, mogu pojesti što god želim. Imam takav metabolizam da se ne debljam i kad pretjeram u uživanju u hrani – rekla je Nina Dobrev, zvijezda televizijskog serijala “Vampirski dnevnici”, ujedno zamolivši da odgodimo početak intervjua, dogovoren u Grimaldi forumu u Monte Carlu, za nekoliko minuta kako bi imala vremena prvo pojesti svoj croissant s čokoladom i popiti kavu. Pogled na njezino vitko tijelo, ali i na to kako slasno jede doručak, pokazao je da 22-godišnja kanadska glumica bugarskih korijena zaista ne laže.

Uostalom, nema ni razloga jer je zahvaljujući ulozi u hit-serijalu, koji se prikazuje na Domi TV, postala jedna od najtraženijih mladih glumica u Hollywoodu, o čemu njezini roditelji sigurno nisu ni sanjali kad su je kao dvogodišnjakinju doveli iz Bugarske u Toronto, gdje je odrasla. No, Nina Konstantinova Dobrev, što je njezino puno ime, od najmlađih je dana bila zaluđena svjetlima šoubiznisa, pa je preko manekenstva i reklama ostvarila i respektabilnu glumačku karijeru.

U “Vampirskim dnevnicima” glumi sramežljivu tinejdžericu Elenu, koja se zaljubi u Stefana, 162 godine staroga vampira s tijelom tinejdžera, a priča se komplicira kad u grad dođe i Stefanov brat Damon, koji također baci oko na Elenu. Dok je u serijalu svoje srce dala Stefanu, u pravom životu osvojio ju je Damon, tj. glumac Ian Somerhalder, s kojim je u vezi od prošle godine. Nina u serijalu glumi i glavnu negativku, vampiricu Katherine Pierce, koja se želi osvetiti svojim nekadašnjim ljubavnicima Stefanu i Damonu.

Nakon što je doručkovala, Nina Dobrev se još više oraspoložila kad je shvatila da razgovara s novinarom iz Hrvatske. – Nije li Rade Šerbedžija iz Hrvatske? Obožavam ga. Zajedno smo prije nekoliko godina, kad još nisam imala agenta, snimili film “Fugitive Pieces”. Da nije bilo njega, ne bih ostvarila karijeru. On je, naime, pozvao ekipu filma na večeru i tada me upoznao sa svojim agentom, koji se ponudio da me zastupa i pozvao me da se preselim u Los Angeles. Poslušala sam njegov savjet i tek tada sam počela dobivati dobre uloge. Radu često viđam u Los Angelesu. On je nevjerojatno draga osoba.

Je li vas kada pozvao u Hrvatsku? – Naravno. I moj prijatelj Shaun Sipos, koji je glumio u “Melrose Placeu”, također ima hrvatske korijene, a nas troje se dobro znamo. Svaki put kad se sretnemo, Rade nas poziva da budemo njegovi gosti u Hrvatskoj. Govori nam da dođemo s obitelji i da ćemo spavati u njegovoj kući. Doista ima veliko srce.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Ninom Dobrev pročitajte u tiskanom broju (br.869) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
17. travanj 2024 23:47