POZNATI U AKCIJI

Nina, Tony i Gobac: Dosta je maltretiranja!

Poznati hrvatski glazbenici, sportaši te voditelji ponovno su sjeli u školske klupe. Da bi kao ambasadori akcije Glazbom reci stop maltretiranju, koju već treću godinu organizira radijska postaja Antena Zagreb, s učenicima nekoliko zagrebačkih osnovnih škola podijelili svoja iskustva s bullyingom.

Klinci su ih bombardirali pitanjima jesu li i koliko bili maltretirani, kako su se s tim nosili, jesu li i oni koga zlostavljali… Iz njihovih su odgovora doznali da je i u njihovo vrijeme bilo u školama grubijana, neumjesnog zadirkivanja, obračuna jačih sa slabijima, ali da ga sami nisu poticali niti izazivali. I da čvrsto vjeruju kako se svako verbalno i psihičko nasilje treba spriječiti. Stoga su sve kampanje, poput ove koju medijski podupire i časopis Gloria, dobrodošle i za njih je uvijek pravo vrijeme.

U videu pogledajte s tko su bile najčešće žrtve maltretiranja u đačkom dobu Nine Badrić, kakvo je bilo Tonyjevo djetinjstvo u Rovinju, kakva su zadirkivanja trpjele Tamara Loos i Ivana Mišerić te tuku li se hokejaši Medveščaka Dario Kostović i Tom Zanoški i izvan terena.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Tko je Ninu Badrić hvatao ‘u kravatu’, kako se sa školskim nasilnicima nose sinovi Tonyja Cetinskog, Davora Gopca i Mirka Filipovića pročitajte u novom broju Glorije (br.931), koji je na kioscima od 8. studenog ili se pretplatite na PDF izdanje .

Linker
26. travanj 2024 01:28