LANA JURČEVIĆ

Nisam ni s Ivanom ni s Lukom

Lana Jurčević i Ivan Todorić više nisu zajedno. Svoju sedmogodišnju vezu 22-godišnja zagrebačka pjevačica i godinu dana stariji menadžer u Konzumu, tvrtki u sklopu obiteljskog koncerna Agrokor, prekinuli su prije dvadesetak dana na skijanju u francuskom skijalištu Avoriazu. Zajedno su proslavili Novu godinu, ostali još neko vrijeme u Francuskoj, ali kad su se vratili u Zagreb, svatko je krenuo svojim putem. No, o njihovu razlazu doznalo se tek nakon Laninog nastupa 15. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, kad se mnogima učinilo da između nje i Luke Nižetića, s kojim je otpjevala duet – postoji nešto više od profesionalne suradnje. Sreću zbog nagrade kojom su ih radijski slušatelji nagradili za pjesmu "Prava ljubav" zasjenile su priče o novoj romansi na hrvatskoj estradi. Ali Lana Jurčević ne samo da je sve to dematirala, nego je i otkrila da više nije u vezi s Ivanom Todorićem.

Zašto ste prekinuli svoju dugogodišnju vezu? – Ivan i ja bili smo zajedno sedam godina. Kako smo se upoznali još u srednjoj školi, praktično smo zajedno odrastali. Mene su njegovi roditelji upoznali kao djevojčicu, baš kao što su i Ivana moji roditelji upoznali kao tinejdžera. U početku se sve to činilo kao mladenačka zanesenost, ali s vremenom naša je veza postala ozbiljna. Tu i tamo bismo se posvađali, zbog sitnica ili u afektu, no vrlo brzo bismo se pomirili. Nekad bih prva popustila ja, nekada Ivan, no nijedna od tih, rekla bih, djetinjastih svađa, nije ugrožavala našu vezu. Ali dosta toga se promijenilo posljednjih nekoliko mjeseci. Možda smo predugo bili zajedno, možda smo se prerano upoznali, ali u svakom slučaju, došli smo do točke kad smo oboje osjetili potrebu preispitati naš odnos i otvoreno razgovarati o budućnosti. Zaključili smo da nismo još spremni ni za zajednički život, a kamoli za brak. Bilo nam je teško učiniti korak više u našoj vezi. A kad smo to shvatili, postalo je jasno da nema povratka na staro i da je najbolje da se razdvojimo na neko vrijeme te otkrijemo što doista želimo u životu.

Što vas je nagnalo na takvu odluku? – Moja i Ivanova ljubav nikada nije bila upitna, ali prerano smo se vezali. Kad usporedim sebe i svoje prijateljice, čini mi se da su one imale drukčiji život: prolazile su uspone i padove, išle u svemu korak po korak, same donosile odluke o svemu što im je važno, prekidale veze i ponovno se zaljubljivale… A kod mene svega toga nije bilo. Ja sam imala stalnog dečka, nisam često ni izlazila jer ni Ivan ni ja nismo voljeli noćne provode. Nije mi žao što sam to vrijeme dala njemu, ali dio mene želio je da sama krojim svoj život sve do trenutka kad budem spremna dijeliti ga s nekim.

Za prekid veze, ili braka, često je povod netko treći. Je li to i kod vas slučaj? – Ne. Nikad ne bih vezu u koju sam uložila toliko ljubavi, vremena i emocija prekinula zbog treće osobe. Ivan i ja, unatoč prekidu, normalno komuniciramo, jer previše toga još živi u nama da bismo jedno drugome okrenuli leđa.

Jeste li u kontaktu s Ivanom? – Povremeno se čujemo. Ali najvažnije je da znamo kako se oboje u svakom trenutku možemo osloniti jedno na drugo, bili mi u vezi ili ne.

Jesu li točne priče da ste u vezi s Lukom Nižetićem? – Nagađanja vezana uz Luku i mene krenula su već lani u proljeće. Točnije, dan nakon što smo snimili duet "Prava ljubav". Luka i ja sretali bismo se tu i tamo, jedno drugom bili gosti na koncertima, sudjelovali na raznim događanjima… Djelomično smo i sami "zakuhali" atmosferu na koncertu HrTop 20, održanom 15. siječnja u zagrebačkoj Tvornici, gdje smo nagrađeni za duet godine. Na kraju nastupa odglumili smo scenu kao da ćemo se poljubiti, ali naravno, to se nije dogodilo. Bio je to naš dogovor i scenarij osmišljen samo za pozornicu. Luku i mene veže iskreno prijateljstvo i zaista mi je drago što sam upoznala tako dobru i pozitivnu osobu. Pokazali smo se kao dobri glumci, mogao bi nas netko angažirati u sapunici.

Marijana Marinović

Linker
12. svibanj 2024 17:38