Sipa/Cropix
U ČAST HRABRIM VOJNICIMA I ŽENAMA

Nisam se mogao pripremiti na strahote koje sam vidio u Afganistanu

Princ Harry (29) iskreno je priznao kako nije bio spreman na prizore ratnih strahota koje je vidio u Afganistanu prilikom njegova prvog služenja domovini 2008. godine. Svoja iskustva podijelio je s čitateljima The Sunday Timesa kojima je prepričao priču koja ga je posebno pogodila, a odvila se u helikopteru, prilikom prevoženja ozljeđenog osoblja.

– Nikada nisam iz prve ruke vidio takve ozljede izazvane improviziranom eksplozivnom napravom – napisao je Princ te dodao kako je gubitak života tragedija sama po sebi, ali prizori koje je vidio uistinu su ga potresli.

– Bilo je strašno vidjeti tako mlade ljude, mlađe od mene, kako su izgubili udove. Nisam se mogao pripremiti na takve strahote- rekao je Princ koji se nakon toga posvetio pomaganju ozljeđenim vojnicima i ženama.

Harry je naime, osmislio koncept natjecanja The Invictus Games koji će motivirati brojne ozljeđene i pomoći im u rehabilitaciji.

– Jednostavno je: postavite si cilj, usredotočite se samo na pozitivne misli, koncentrirajte na izazov koji je pred vama i naučite se ponovno služiti svojim tijelom – poručio je ozljeđenima Princ te okupio 400 muškaraca i žena koji predstavljaju 14 zemalja, a svi su u različitim stadijima rehabilitacije.

– Neki su paraolimpijci, a drugi samo žele dovesti svoje tijelo u formu koliko je to moguće – zaključio je princ Harry.

The Invictus Games održati će se u Londonu, od 10. do 14. rujna 2014.

Linker
19. travanj 2024 20:17