GLORIA PROMO

Nissan Juke: Trenutačna uspješnica sa 5 zvjezdica

Od početka prodaje u rujnu 2010. inovativni i posebno oblikovani Juke dospio je u ruke 32.000 europskih kupaca te je tako usput osvojio gotovo 2 posto svog tržišnog segmenta B. Kako gotovo 25 posto novih automobila u Europi spada u taj segment, Jukeovo postignuće tim je važnije za Nissanov postojani rast.

Početni tržišni uspjeh posve će sigurno dodatno potaći odličan rezultat na posljednjim testovima Euro NCAP, u kojima je Juke ocijenjen s pet zvjezdica.

Kao dokaz Jukeova dizajna i konstrukcijskog integriteta te kakvoće i visoke razine standardne sigurnosne opreme, Juke je postigao rezultat od 87 posto za zaštitu odraslih i od 81 posto za zaštitu djece, s maksimalnim brojem bodova za zaštitu lutke koja predstavlja trogodišnje dijete.

Stabilnost putničkog prostora pri sudaru sprijeda također je pridonijela Jukeovoj ocjeni, baš kao i test zaštite djece pješaka. Standardna sigurnosna oprema na svim Jukeovim modelima uključuje nadzor stabilnosti ESP i šest zračnih jastuka.

Razvitkom Jukea, Nissan je stvorio novi tržišni segment: mali crossover. I poput iznimno omiljenog QASHQAIJA prije njega, Juke je dokazao Nissanovu sposobnost da inovativnost i uzbuđenje svojih modela kupcima prenese donoseći na tržište nešto novo i uzbudljivo.

Nissan se usudi biti drukčiji. Kad je prije četiri godine stigao crossover QASHQAI, zajednicu je uzdrmao nudeći uzbudljivu alternativu konvencionalnim autima u segmentu … a kupci su u hordama hrlili u Nissanove salone.

Sad njegov mlađi brat Juke ponavlja taj uspjeh.

Na raspolaganju stoji pet verzija Jukea, četiri benzinske i jedna dizelska, sve s peterovratnom karoserijom koja čvrstoću SUV-a spaja s elegancijom kupea. Snaga motora u rasponu je od 81 kW (110 KS) do 140 kW (190 KS), s ručnim ili XTRONIC bezstupanjskim mjenjačem, s pogonom na dva ili četiri kotača.

Uz ESP i šest zračnih jastuka sve verzije raspolažu klima uređajem te CD radiom s priključkom za vanjske audiouređaje.

Bolje opremljene inačice mogu imati automatsku klimu, kameru za pomoć pri parkiranju, Nissanovu satelitsku navigaciju Connect i, kao inovaciju, Nissanov sustav dinamičkog nadzora (Dynamic Control System) koji vozaču nudi mogućnost prilagodbe performansi biranjem sportske i ekovožnje. ­­

Linker
02. svibanj 2024 23:34