PRED OGLEDALOM

Nives Čanović: Svaki dan mijenjam lak na noktima

Da se dobro snalazi pred TV kamerama, Nives Čanović je dokazala vodeći zabavne emisije Leteći start i To sam ja, te glumeći u sapunicama ‘Sve će biti dobro’ i ‘Dolina sunca’. A koliko je vješta u radijskom eteru, mogu provjeriti slušatelji Antene Zagreb, gdje 28-godišnja Zagrepčanka odnedavno radi kao spikerica i DJ-ica. Novi angažman joj se veoma sviđa, komplimente joj dijele i slušatelji, a ima i onih koji za tu tamnokosu ljepoticu kažu – šteta što se ne vidi.

Uređujete li se manje sad kad ste ‘nevidljivi’? – Ne, uvijek nastojim biti dotjerana, to više što su sve moje kolegice na radiju takve, lijepe i ‘skockane’. No, nastojim biti umjerena pa stavljam samo rumenilo – najdraže su mi ružičaste nijanse – ruž u boji mesa i tuš ili olovku. U posebnim prigodama nanijet ću još i puder i maskaru te neku intenzivniju boju ruža, primjerice crvenu.

Što vam je kozmetički fetiš? – Lakovi za nokte. Imam ih u svim mogućim bojama i skoro svakodnevno ih mijenjam. Pazim jedino da mi nokti nisu predugački, više volim kad su kratki ili poludugi. Nikad nisam bila na manikuri već ih uređujem sama.

Kako lice štitite od hladnoće? – Koristim kremu Clinique Superdefense, a odgovaraju mi i Nivea i Becutan, jer mi je koža dosta suha.

U čemu je tajna vašeg holivudskog osmijeha? – Trudim se oprati zube nakon svakog obroka i čistiti ih koncem. Nisam vjerna jednoj zubnoj pasti već ih mijenjam kao i šampone. Nema marke koju nisam isprobala. Kako njegujete kosu? – Samo je operem i osušim fenom. Ne nanosim ni regeneratore, ni maske, ni proizvode za oblikovanje i učvršćivanje. Nekako mislim da oni ‘guše’ vlas. Koristite li neke vitaminske pripravke za vraćanje energije? – Energiju mi daje ocijeđena naranča koju obvezno pijem ujutro, a jedem i mnogo meda. Osim iznutra, medom se hranim i izvana – tako što ga nanesem na lice i držim 15 minuta. Katkad konzumiram i kapsule B vitamina za jačanje kose i noktiju, no više sam pobornica vitamina i proteina iz hrane.

Što je najčešće na vašem jelovniku? – Obožavam meso i povrće, a trudim se izbjegavati masnu hranu. Zgriješim jedino sa špekom i ćevapima s lukom, ali ne prečesto. Koja vam je omiljena zimska rekreacija? – Kupila sam CD s jogom za početnike pa sama vježbam, a planiram otići i u neko od europskih zimovališta gdje ću prvi put stati na snowboard.

Damir Leljak

Linker
01. svibanj 2024 23:15