Marko Todorov / Hanza Media
ISKRENO PROGOVORILA

Nives Celzijus: Ne morate me voljeti, ali nemojte me niti nazivati starletom

Popularnost domaće pjevačice i spisateljice ne jenjava nego se širi i preko granica Hrvatske te o njoj pišu brojni mediji, a ona se ne libi odgovoriti na njihove provokacije i iskrivljene predožbe.

Nives Celzijus (33) oglasila se na svom Facebook profilu i izrazila veliko nezadovoljstvo zbog naziva kojim ju nazivaju jer, kako ona smatra, to niti je korektno niti točno.

“Zanima me što po srpskim mjerilima novinarstva znači termin “starleta” tj. kojim se to radom ulazi ili izlazi iz te kategorije? Da li je korištenje termina starleta nečija neinformiranost ili samo jal i zloba? Kako netko može biti starleta, pjevačica i spisateljica-sve u jednom?” – pita se Nives na društvenoj mreži i dodaje se ne radi o nikakvom egotripu nego o činjenicama.

“Starleta je po meni osmišljen izraz za poznate osobe koje se ne mogu svrstati niti u jednu od kategorija. Najčešće su produkt nekog realityja i to im je često uz pojavljivanja na brojnim događanjima jedini izvor prihoda… Moji izvori prihoda su vrlo očiti.”- rekla je pjevačica i prozvala određene novinare.

“Nije bitno da li sam dobra ili loša, kao što nije bitno ni da li ste vi dobar ili loš novinar. Pišete, zarađujete pisanjem i vi ste novinari, bez obzira što sam možda ja koju nazivate starletom, napisala puno više kartica teksta nego vi.” – iskreno je progovorila Nives i dodala kako je napisala brojne kolumne od kojih su neke obišle čitav svijet i prevodile se na brojne jezike.

“Možda vam se moje kolumne ne sviđaju i uvijek me možete nazvati lošom kolumnisticom. Možda vam se ne sviđaju moje pjesme ali ne možete ignorirati činjenicu da su Karanfili bili jedna od najpuštanijih zabavnih pjesama u 2014., a njihova popularnost i dalje ne jenjava. Jesam li ja onda pjevačica? Jesam. Jesam li dobra ili loša pjevačica, uspješna ili neuspješna- to ostavljamo publici da procijeni. Jesam li starleta? Nisam! Zašto? Zato što starlete ne zarađuju pjevanjem jer bi onda bile pjevačice. Ne zarađuju pisanjem knjiga jer bi bile spisateljice, ne zarađuju ni pisanjem kolumni jer bi onda bile kolumnistice. A baš zato, pošto ništa od toga ne rade, one su starlete….” – zaključila je Nives i dobila veliku podršku prijatelja i obožavatelja.

Linker
18. travanj 2024 15:38