PRED OGLEDALOM

Nives Ivanković: Vitka sam jer se puno živciram

Splitskoj glumici Nives Ivanković malo tko bi dao 42 godine – visoka, vitka, duge plave kose i prštavog dalmatinskog temperamenta naprosto zrači mladenačkim veseljem i dobrom energijom. Vitku liniju zahvaljuje tome što je stalno u pokretu, mnogo pješači (jer nema automobil) i mnogo pliva – kao prava Dalmatinka, sezonu kupanja otvara već u svibnju. Svako ljeto joj je radno, pa osim što trenutačno priprema predstavu ‘Suze i smij starega Splita’, piše scenarij za Splitski festival, koji će voditi sa zagrebačkom kolegicom Milom Elegović. Često ste mijenjali boju kose – je li plava vaš konačan odabir? – Kažu da što je žena starija, licu više pristaju svjetliji i nježniji tonovi, pa ću se, vjerojatno, zadržati na ovoj nijansi. Ionako je najbliža mojoj prirodnoj, svijetlosmeđoj boji kose.

Kako to da godinama ne mijenjate dužinu kose? – Nadoknađujem to što sam kao djevojčica uvijek bila ošišana na kratko. Osim toga, dosta sam konzervativan tip osobe, pa rijetko mijenjam frizure, odjeću, marke kozmetike, dečke… Kako održavate vitku liniju? – Prvo moram zahvaliti genetici, zatim živciranju i hiperaktivnosti. Ne vježbam, osim što ljeti mnogo plivam. Dnevno odem najmanje tri puta do plaže, isplivam se i vratim obavezama. Jeste li ikada bili na dijeti? – Nisam i mislim da nijedna dijeta nikome ne može uistinu pomoći. Važna je disciplina. Ja jedem mnogo puta na dan, ali pomalo. Obavezno doručkujem, zatim marendam, pa lagani ručak i tako redom. Pobornik sam zdrave hrane i slušam što mi organizam treba. Ničeg se ne odričem, ali se nikada se neću prejesti. Kojim tretmanima njegujete tijelo? – Masaže su jedino što zaista volim. Ne volim nježne i relaksirajuće, jer mi ne pomažu kod bolova u leđima i ramenima, nego čvrste, sportske kakve dobivam kod jedne maserke u Splitu.

Kako se štitite od sunca? – Izrazito sam svijetle puti pa prije početka ljeta odem dva-tri puta u solarij, a za prve dane na suncu upotrebljavam kremu sa zaštitnim faktorom 30. Kad već malo potamnim, onda se mažem maslinovim uljem. A na plažu ne odlazim između jedanaest i pet popodne.

Koju kozmetiku upotrebljavate za njegu lica? – Vjerna sam Chanelu. Upotrebljavam kremu iz linije Sublimage za zreliju kožu, a kad poželim odmoriti kožu, pogotovo ljeti, onda koristim dermokozmetičke preparate Eucerin. Što od kozmetike uvijek nosite sa sobom? – Sjajilo za usta, rumenilo i sjenilo za oči. Spremate li se na neki tretman pomlađivanja kod plastičnog kirurga? – Kad vidim kako neki izgledaju nakon takvih zahvata, stvarno mi ne pada na pamet. Naravno da ima i uspješnih zahvata, ali moj stav je – starjeti dostojanstveno. Možda samo malo usporiti taj proces uz pomoć vrhunske kozmetike. Koji vam omiljeni parfem? – Chanel Chance.

Ines Stipetić

Linker
13. travanj 2024 05:37