Stefano Montagner/Flickr
RUKE SU NAJIZLOŽENIJI DIO TIJELA

Njega kože zimi - nemojte zaboraviti na ruke

Baš pout kože lica i naše ruke izložene su vanjskim utjecajima tokom cijele godine i shodno tome potrebna im je jednako intenzivna njega kao i licu, a što često zaboravljamo.

Uvijek s dolaskom hladnijeg vremena počnemo primjećivati kako nam je koža na rukama suha te joj počinjemo posvećivati više pozornosti. U nastavku vam donosimo par jednostavnih koraka i savjeta pomoću kojih će vaše ruke biti dobro hidratizirane, mekane i njegovane.

1. Pamučne rukavice; namažite ruke nekom hranjivom kremom ili maslacem za tijelo ili pak svojom uobičajnom kremom za ruke (koju nadamo se imate) te stavite pamučne rukavice i ostavite preko noći. Pamučne rukavice omogućit će sastojcima iz kreme da prodru dublje u kožu.

2. Piling; baš kao što povremeno radite piling tijela isto tako napravite i piling ruku. No ne s pilingom za tijelo jer bi mogao biti preagresivan već radije dobro istrljajte kožu na rukama pilingom za lice i isperite u vrućoj vodi.

3. Krema za ruke: imajte jednu kremu za ruke na poslu i jednu kod kuće. Imajte na umu da svaki put kada perete ruke (što je često tokom dana) skidate malo prirodnog zaštitnog sloja s kože. Stoga što česće nanosite kremu za ruke.

Extra savjet: pronđite brzoupijajuće i kreme za ruke koje nisu masne tako da možeže mazati ruke i na poslu i pritom neometano raditi. Vodite računa i da vaša krema za ruke ima zaštitni faktor, kao i da je iz linije anti-agening proizvoda ako ste u dobi da koristite te proizvode.

4. Ulje za nokte; zanoktice su česta i nervirajuća pojava stoga koristite i ulje za nokte i zanoktice. Uronite ruke u vruću vodu na par minuta te zatim na nokte i područje oko noktiju unasirajte ulje. Ne morate koristiti baš ulje za nokte, možete se poslužiti i bademovim, kokosovim, maslinovim ili uljem koje preferirate.

5. Ruke su pokazatelj godina – stoga ih dobro njegujte. Na rukama se najbolje uočavaju godine odnosno znaci starenja jer su naše ruke najizloženije vanjskim utjecajima, a ne njegujemo ih dovoljno i adekvatno.

Najjednostavije je držati se pravila da ruke njegujete jednako kao i lice.

Linker
02. ožujak 2024 08:13