@prettyfaith/We Heart It
ČITANJE JE IN

NOĆ KNJIGE Preporuka - top 10 trenutačno najaktualnijih knjiga u Hrvatskoj

Čitanje obogaćuje dušu te je izvrstan način za opuštanje, socijalnu percepciju, empatiju i kreativnost. Ujedno, čitanje knjiga je lijepa, ali sve rjeđa navika. Kako bi se ljude potaknulo na čitanje, organizirana je Noć knjiga koja će se u četvrtak 23. travnja od 18 do 01 sat održati u brojnim knjižnicama, knjižarama i antikvarijatima.

Povodom Noći knjiga 2013. godine agencija GFK napravila je istraživanje o čitateljskim navikama u Hrvatskoj i došla do zabrinjavajućih rezultata koji su otkrili kako je samo je 48 posto ispitanih pročitalo neku knjigu. Tada je otkriveno i da se najviše čita u Zagrebu i okolici (62,3 posto) a najmanje u Lici, Kordunu i Banovini (27,8).

Knjige više čitaju žene (54 posto) i općenito osobe starije od 35 godina (57 posto), a strast za čitanjem povezana je i s obrazovanjem pa 74 posto visokoobrazovanih čita.

Kada govorimo o aktualnim trendovima u literaturi, dodnosimo vam preporuku Bestsellera i neke od najprodavanijih knjiga koje mnogo govore o trendovima i afinitetima među Hrvatima.

–> 10 razloga zašto biste svaki dan vrijeme trebali posvetiti čitanju

1. Pjesma leda i vatre – knjiga prva: Igra prijestolja – 1. dio – George R. R. Martin 2. Moje sirove strasti – Nada Rocco 3. Viktor Kovačić: otac hrvatske moderne arhitekture – Krešimir Galović 4. Na krivoga ste se namjerili! – Andrej Kamenukin, Dmitrij Kovpak 5. Dijabetičarski mali obroci, međuobroci i slastice – Darja Lovšin 6. Kapital u dvadeset prvom stoljeću – Thomas Piketty 7. Prirodno bez glutena – Jadranka Boban Pejić 8. Mentalne mape za klince – Tony Buzan 9. Bakini najbolji kolači – Grupa autora 10. Shantaram – Gregory David Roberts

Linker
20. travanj 2024 10:09