Sipa/Cropix
OSJEĆA SE DOBRO

Novi početak androginog modela - Andrej Pejić postao Andreja

Poznati model, koji je osvojio modni svijet svojim mogućnostima preobrazbe, podrvrgnuo se operaciji promjene spola i postao žena.

Andrej Pejić (22) od sada je Andreja koja je svoju priču o promjeni spola odlučila podijeliti sa svijetom jer smatra da je to njena društvena odgovornost – rekla je za People.

– Uvijek sam željela biti djevojčica. Jedna od najranijih uspomena mi je kako se odjevena u majčinu suknju vrtim pokušavajući izgledati kao balerina – priznala je Andreja i dodala da je s vremenom svoje želje i snove potisnula i počela se ponašati kao dječak jer je željela biti dobro dijete i ugoditi roditeljima.

S 13 godina preko interneta je saznala da postoji način da opiše svoje osjećaje i da postoji mogućnost promjene spola što joj je dalo nadu i znala je da je to ono što mora učiniti.

Njezina majka, baka i brat bili su joj velika podrška cijelo to vrijeme, a Andreja se proslavila 2011. godine kada je kao muški model nosila muške, ali i ženske kolekcije i to poznatih dizajnera poput Marca Jacobsa i Jeana Paula Gaultiera.

Andreja je prije godinu i pol, kao proslavljeni androgini model, odlučila da je došlo vrijeme za operaciju i da će se njena karijera ovog puta morati prilagoditi njenim snovima.

– Moj najveći san bio je da se osjećam ugodno u svome tijelu. Osjećam se dobro i sretna sam što sam promijenila spol. Sad sam 100 posto ja – rekla je Andreja.

Linker
25. travanj 2024 22:46