SULTANIJA MAHIDEVRAN

Nur Fettahoglu: Razvod sam preboljela uz novu ljubav

Turski gledatelji u šali govore da im je Njemačka napunila pola harema u TV serijalu “Sulejman Veličanstveni”. Uz Meryem Uzerli, koja igra omiljenu sultanovu ženu Hurrem, te Selmu Ergec, u ulozi njegove sestre Hatice, u Njemačkoj je rođena i 31-godišnja glumica Nur Fettahoglu, u serijalu sultanova prva supruga Mahidevran. Upravo zbog toga što turski govori sa stranim naglaskom, bila je prvi izbor producenata i pokojne scenaristice Meral Okay za ulogu žene koja je velikom vladaru podarila prvorođenog sina Mustafu.

– Jedne večeri vratila sam se iscrpljena kući sa snimanja “Strasti Orijenta” kad mi je zazvonio telefon. Premda mi uopće nije bilo do razgovora, javila sam se i dobila ponudu da glumim Mahidevran. Bila sam zbog toga vrlo uzbuđena i cijelu sam noć provela za računalom, pretražujući internet, želeći doznati što više o prvoj sultanovoj supruzi, o kojoj dotad nisam znala baš ništa. Sutradan su se šminkeri na setu “Strasti Orijenta” morali pomučiti da mi sakriju podočnjake – smije se Nur Fettahoglu, glumica koja je usred snimanja serijala promijenila prezime. Naime, u serijal je došla kao Nur Aysan, ali kako se u međuvremenu razvela od supruga, brokera Murata Aysana, na kraju druge sezone na odjavnoj špici bila je potpisana svojim djevojačkim prezimenom Fettahoglu.

– S Muratom sam ostala u korektnim odnosima, ništa nisam htjela niti tražila od njega, osim dopuštenja da i nakon razvoda zadržim njegovo prezime. U svijetu show businessa proslavila sam se kao Nur Aysan i bila sam uvjerena da bih promjenom imena izgubila dio glumačkog identiteta. Međutim, predomislila sam se nakon mnogih razgovora s kolegicama koje su me uvjerile da to uopće neće utjecati na moju karijeru. I imale su pravo – nastavlja glumica.

Turski mediji nagađaju da kraju njezina braka ipak nisu presudile nepomirljive razlike u karakteru, nego veza s kolegom Necatijem Sasmazom. Zvijezdu filmskog serijala “Dolina vukova” upoznala je na snimanju “Doline vukova: Palestina”, u kojem je dobila glavnu žensku ulogu. Iako su svaki slobodni trenutak provodili zajedno, Nur i Necati svoju su sreću krili od javnosti i medija sve do završetka njezina razvoda.

Napisao Kruno Petrinović Snimio Dogan Burda

Pročitali ste dio teksta o turskoj glumici Nur Fettahoglu, a više o njenim kosovskom korijenima, što joj je otac učinio kada mu je rekla da želi biti glumica te kako se uživila u ulogu sultanije pročitajte u novom broju Glorije (br. 925) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
17. lipanj 2024 08:18