ANGELINA JOLIE I BRAD PITT

Obitelj se povećava

Svojim izjavama "spremni smo za novo dijete", "želimo petero djece", "uživamo biti roditelji", Angelina Jolie (32) i Brad Pitt (43) proteklih su mjeseci nedvosmisleno najavljivali novog člana u obitelji. No, njihovo pojavljivanje na filmskom festivalu u Veneciji početkom rujna, gdje je Brad predstavio film u kojem glumi legendarnog odmetnika Jessea Jamesa, zaintrigiralo je javnost: planira li slavni američki glumački par još jedno posvojenje, četvrto, ili je Angelina trudna, drugi put? Na prelijepoj se glumici, naime, nazirao trbuščić, a nagađanja je poticalo i njezino odijevanje: uvijek je bila ogrnuta širokim šalovima.

I sama Angelina je, napominju njezini prijatelji, bila uvjerena da je trudna. I presretna zbog toga. No, posjet liječniku donio joj je razočaranje: doktor Jason Rothbart, koji ju je lanjskog svibnja porodio, kad je na svijet došla kćerkica Shiloh Nouvel, jasno joj je rekao da je trudnoća – plod njezine mašte.

– Angelina je samu sebe uvjerila da je u drugom stanju, a sad kad zna istinu, shrvana je. Silno želi ponovno roditi, ali joj je liječnik rekao da je premršava za trudnoću – navode američki mediji. Drastičan gubitak težine, koji više ne može prikriti niti odabranom odjećom, glumica je opravdavala tugom zbog smrti majke, glumice Marcheline Bertrand. No, ona je preminula potkraj siječnja, a holivudska zvijezda i osam mjeseci kasnije svoje bližnje i dalje zabrinjava svojim izgledom: ima samo 48 kilograma – na 173 centimetra visine.

Pozivajući se na američki tabloid National Enquirer, mediji su se raspisali da je teško bolesna. Takva nagađanja pojavila su se nakon njezina sudjelovanja na dobrotvornom skupu organizacije Global Action for Children u Washingtonu, a ulje na vatru dolio je njezin brat James Haven, koji je izjavio da je ozbiljno zabrinut za sestrino zdravlje. Nakon što se iz Venecije vratila u Ameriku i posjetila liječnika, Angelina je, čini se, i sama postala svjesna svoje "težine". Priznala je da ju je strah da je premršava kako bi mogla začeti zdravo dijete, što je, vjeruju prijatelji para, znak da će ubrzo nabaciti koji kilogram.

No, unatoč krhkom tijelu, glumica pokazuje iznimnu energiju, točnije – snagu mišića. Na gotovo svakoj fotografiji koju snime paparazzi ona u naručju ima jedno od svoje četvero djece, ili čak po dvoje istodobno. Očito je da njoj ne trebaju usluge osobnog trenera ili bildanje u teretani, što uvelike promoviraju mnoge njezine kolegice iz Hollywooda. Jer tanašna Angelina bez napora nosi ne samo jednogodišnju Shiloh Nouvel (svoju biološku kćer) i dvogodišnju Zaharu (posvojenu Etiopljanku), već i trogodišnjeg Paxa Thiena (prije šest mjeseci posvojenog Vijetnamca) te šestogodišnjeg Maddoxa – posvojenog Kambodžanca, prvo dijete koje ju je zazvalo "mama". Osim toga Angelina i Brad, na fotografijama snimljenim posljednjih tjedana, uopće ne izgledaju zabrinuto: opušteni su i nasmiješeni, na crvenom tepihu su zagrljeni, a u intervjuima čak pričaju o svojoj vezi i djeci, što ranije nije bio slučaj.

– Ne želimo da itko osim nas odgaja našu djecu – kažu Angelina i Brad koji se danonoćno brinu o svojim klincima te ih vode na sva svoja putovanja. I prošlog se petka u Washington uputila cijela obitelj, a glumci su od djece bili razdvojeni samo nekoliko sati – koliko im je trebalo da odrade službeni dio posjeta američkoj metropoli. Dok je Brad bio u posjetu redakciji Washington Posta, kako bi se što bolje pripremio za ulogu novinara u svom idućem filmu "State of Play", Angelina se sastala s bivšim i sadašnjim državnim tajnikom, Colinom Powellom i Condoleezzom Rice, kako bi ih zainteresirala za strašnu sudbinu četiri milijuna izbjeglica iz Iraka i Sirije.

– Najvažnija mi je sigurnost moje obitelji. Ima, na žalost, neuravnoteženih ljudi – objasnio je Brad zašto on i Angelina svuda sa sobom vode djecu i zašto se trude da uvijek netko od njih dvoje bude s mališanima: ako on snima, onda su s mamom, i obratno.

Holivudskog zavodnika roditeljstvo je sasvim promijenilo: uživa u ulozi oca i svaki slobodni trenutak provodi u igri sa svoje četvoro djece. Kad ne snima, ustaje rano ujutro kako bi najstarijeg Maddoxa odvezao u privatnu francusku školu u kojoj mališan, po želji roditelja, jede samo zdravu hranu,. poput brokula, cous cousa, piletine, neljuštene riže i juhe od povrća.

– Djeca su moje najveće blago, mogu me nasmijati do suza, raspoložiti kada sam tužan. Ne mogu zamisliti život bez njih – kaže Brad Pitt koji je za svoju veliku obitelj dao izraditi golemi krevet. No, sudeći po nedavnoj izjavi, čini se da će uskoro opet u posjet stolaru – po još veći krevet. Slavni par je, naime, otkrio da želi posvojiti još jedno dijete, i to djevojčicu iz Burme.

– Nismo još gotovi. Kad me pitaju imamo li planove za peto dijete, ja odgovaram: i šesto, i sedmo, i osmo, i deveto – kaže Brad Pitt koji se sa svojom Angelinom složio da je upravo Burma zemlja iz koje će stići novi član njihove obitelji. Glumica se, naime predano posvetila prikupljanju pomoći za nerazvijene zemlje i sada se, smatrajući da su najugroženije one pogođene ratom, usredotočila na Burmu. Par se stoga priprema za novo putovanje na kojem će posjetiti sirotišta i, vjeruju, "pronaći" svoje peto dijete. S njoj dotad nezamislivim siromaštvom i bijedom Angelina Jolie prvi se put susrela u Kambodži, za vrijeme snimanja filma "Tomb Rider".

– Tek ondje sam otkrila kakav je svijet i što se sve u njemu događa. Kambodža mi je otvorila oči – izjavila je tada te užasnuta i potresena otišla u UNHCR, raspitujući se može li kako pomoći. Ubrzo je krenula na humanitarna putovanja po siromašnim zemljama. Najprije je u veljači 2001. posjetila Sierra Leone i Tanzaniju. Zbog njezina nastojanja da pomogne tom dijelu svijeta, Ujedinjeni narodi su je 27. kolovoza 2001. proglasili ambasadoricom dobre volje. No, ona se nije zaustavila samo na humanitarnom radu: odlučila je posvojiti dijete ne strahujući da će joj majčinstvo smetati u karijeri. Tako je u ožujku 2002. posvojila sedmomjesečnog dječaka Maddoxa iz Kambodže, u srpnju 2005. u Etiopiji šestomjesečnu djevojčicu Zaharu, a prošlog ožujku trogodišnjeg vijetnamskog dječaka Phama Quanga Sanga, napuštenog poslije rođenja, koji je dotad živio u sirotištu u nekadašnjem Saigonu. Dječaka je nazvala Pax Thien, riječ "mir" na latinskom i vijetnamskom. Danas na lijevom ramenu ima istetovirane koordinate mjesta na kojima su rođena njezina djeca.

Hoće li rame uskoro postati premalo za nove tetovaže ako holivudski par ostvari ono što je Pitt najavio – devetero djece?

Snježana Dragojević Harapin

Linker
27. travanj 2024 21:03