SIPA/EPH
HOĆE LI GA NAPOKON DOBITI

Objavljene nominacije za Oscara - Leonardo DiCaprio glavni favorit

Hoće li Leonardo DiCaprio (41) napokon dobiti Oscara, pitanje je koje postavljaju svi nakon što je Akademija objavila listu nominacija za ovogodišnjeg Oscara.

Većina upućenih u rad i funkcioniranje američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti tvrdi da bi popularni glumac, kojeg je struka zaobišla već pet puta, ovog puta u ruke trebao primiti svoj zlatni kipić.

Leo je nominiran u kategoriji najboljeg glavnog glumca za svoju ulogu u filmu Pokajnik redatelja Alejandra Gonzalesa Inarritua koji je nominiran u čak 12 kategorija.

Dosad je u karijeri bio nominiran za tri glavne uloge i jednu sporednu: nominaciju za najbolju sporednu mušku ulogu zaradio je na samom početku karijere za film Što muči Gilberta Grapea (1994.), a kasnije je u kategoriji glavnog glumca bio nominiran za filmove Avijatičar (20o5.), Krvavi dijamant (2007.) i Vuk s Wall Streeta(2014.).

Ove godine popularni glumac bori se za Oscara s kolegama Mattom Damonom, koji je nominiran za ulogu u filmu Marsovac, Michaelom Fassbenderom, nominiranom za film Steve Jobs, te Bryanom Cranstonom i Eddijem Redmayneom koji su nominirani za glavne muške uloge u filmovima Trumbo odnosno Dankinja.

U kategoriji najbolje glavne glumice nominirane su Cate Blanchett za ulogu u filmu Carol, Brie Larson za film Soba, Jennifer Lawrence za Joy, Charlotte Rampling za 45 godina i Saoirse Ronan za Brooklyn, a za najbolji fim nominirano je čak njih osam.

Kompletnu listu nominiranih za ovogdišnjeg Oscara koji će se održati 28. veljače možete pogledati na službenim stranicama.

Linker
25. travanj 2024 00:44