Sibenik, 170415. Konoba Pelegrini. Na fotografiji: interijer konobe Pelegrini Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / EPH / CROPIX
DOBRI RESTORANI

Odabran najbolji restoran u Hrvatskoj

U zagrebačkom hotelu Esplanade proglašeni su najbolji restorani i chefovi u Hrvatskoj po izboru Dobrih restorana. Već petu godinu zaredom održava se najveći gastro izbor koji je nastao kao zajednički projekt Jutarnjeg lista i Vinarta, a koji donosi pregled top-restorana po regijama. I ove godine, drugu godinu zaredom, najboljim u Hrvatskoj je proglašen restoran Pelegrini.

Šibenski restoran, koji se nalazi odmah uz Katedralu sv. Jakova, slavio je u tri kategorije – proglašen je najboljim restoranom Dalmacije i najboljim restoranom Hrvatske, a njegov vlasnik Rudolf Štefan najboljim chefom godine. Pelegrini je u kratkom vremenu postao značajno ime na našoj gastro sceni te je član cijenjene europske udruge JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), koja je rezervirana za vrhunske restorane.

Na drugom mjestu nalazi se zagrebački restoran Dubravkin put, na trećem restoran Bistro Apetit iz Zagreba, četvrto mjesto pripalo je opatijskom restoranu Bevanda dok je na petom Plavi podrum iz Voloskog. U fotogaleriji provjerite kako je protekla dodjela nagrada, a priču o čovjeku koji je ruševnu palaču pretvorio u najbolji restoran u Hrvatskoj čitajte na portalu Dobra hrana.

Linker
26. travanj 2024 03:10