IVA GAČIĆ

Odustala sam od dijeta

– Pazim na izgled, ali nisam njime opsjednuta: jednom mjesečno odem frizeru, a šminkam se sama – kaže Iva Gačić (35), direktorica informativnog programa Nove TV, koja je na toj poziciji već pet godina. Mlada i uspješna direktorica pred ogledalom ne provodi sate, no uvijek je besprijekorno dotjerana i odjevena, diskretno našminkana i namirisana. A da bi sve to postigla, dovoljno joj je, kaže, desetak minuta.

U čemu je tajna? – Već pri prvom pogledu u ormar znam što ću odjenuti, a nakon toga samo nanesem puder ili toniranu kremu, maskaru, malo rumenila i sjajilo, iza uha stavim nekoliko kapi parfema i – spremna sam.

Kakve parfeme volite? – Kad se zaljubim u neki parfem, koristim ga godinama. Trenutačno mi je najdraži drvenasto-cvjetno-mošusni Escentric Molecules. Parfem nije razvikan, koristim ga već godinu dana, a kako ljubav još traje, koristit ću ga i dalje.

Odlazite li kozmetičarki na posebne tretmane za lice? – Vrlo rijetko jer imam osjetljivu kožu pa mi svaki tretman donese više problema nego koristi. Čak i na obično čišćenje lica odlazim baš kad moram, a od uklanjanja prištića hvata me panika: potrebni su tjedni da ‘flekica’ posve iščezne.

Kojim proizvodima njegujete tijelo? – Nivea mlijekom i Nivea uljem. Često me privuče lijepa ambalaža nekog drugog preparata, no, brzo se vratim dobroj staroj Nivei.

Što vam je draže – sapun ili kupka? – Apsolutno kupka.

Kakvim preparatima njegujete lice? – Tu sam vrlo tradicionalna. Već godinama koristim dvije Lancomove kreme – hidratantnu i noćnu. Već petnaest godina lice čistim Clinique mlijekom za čišćenje, ostatak nečistoće uklonim Lancome losionom i potom nanesem kremu.

Kako se šminkate privatno? – Moj je make-up jednak i za posao i za dnevni izlazak. Iako se šminkam malo, nikada ne izlazim bez make upa, na lice stavim bar toniranu kremu. Koristim maskaru kuće Lancome te rumenilo tvrtke Mac – nanosim ga toliko diskretno da samo ja znam da ga imam na licu. Sjajilo za usnice je također Mac. Žao mi je što njihovih preparata nema u Hrvatskoj. Kad idem u inozemstvo, na povratku uvijek moram carinike uvjeravati da ništa neću preprodavati, da je sva ta Mac kozmetika samo za osobnu uporabu. Kad uđete u parfumeriju, čemu ne možete odoljeti? – Sjajilima. Čak i kad dođem kupiti maskaru ili neki drugi preparat, prvo pogledam sva sjajila, a tek potom kupujem ono po što sam došla.

Vodite li bitku s kilogramima? – Odustala sam od radikalnih dijeta: shvatila sam da najbolje mršavim kad jedem sve, ali pazim na količinu. I bavim se sportom. Jedno sam vrijeme redovito trčala, jela puno voća i to mi silno nedostaje. Sada sam u fazi da svaki tjedan kažem: od ponedjeljka krećem u teretanu, zdravo se hranim…

Kako podnosite stres? – Kad se nakupi, odem za vikend na more ili u neki wellness centar. To je užitak za dušu i tijelo, volim uživati u svim tretmanima koji su mi tamo na raspolaganju. Nažalost, u wellness ne stignem onoliko često koliko bih htjela, a kad mi je baš frka, odem na par sati u wellness u Sheraton i tu napunim baterije.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
29. travanj 2024 22:07