OBITELJSKO LJETOVANJE

Oliverova idila u Veloj Luci

Jedini odmor koji prizna Oliver Dragojević je ljetovanje u Veloj Luci, odakle su mu djed, otac, a i on je ondje proveo dobar dio djetinjstva. Još prije četrdesetak godina pjevao je da što će mu Copacabana, Honolulu ili Pariz, kad on ima svoju kalu… I otada se ništa nije promijenilo.

Tako je i ovo ljeto, nakon što je u Istri promovirao novi album “Samo da je tu”, skupio obitelj i otpartio na najdraži otok. Gdje ima dvije kuće, ali on i njegova supruga Vesna stalno su na brodu “Marko”, koji je dobio ime po Oliverovom pokojnom ocu.

Preslušajte Oliverov album “Samo da je tu”

– Blizanci Damir i Davor su u jednoj kući, Dino je sa suprugom Nevenom i mojim unukom Dujom u drugoj na rivi, pa smo Vesna i ja shvatili da nam je najbolje ostati na brodu. Što meni najviše i odgovara. A svako jutro se svi Dragojevići skupe na rivi, gdje je privezan naš brod, i počne ukrcavanje. Voće, voda, šugamani, leptirići za Duju, novine, prijatelji koji su nam došli u goste, naše malo “pleme” i za desetak minuti već plovimo prema otočiću Proizd – kaže 62-godišnji splitski glazbenik koji je najsretniji što u Veloj Luci može raditi što god želi i izgledati kako hoće, jer ga nitko i ne primjećuje.

Ondje je jedan od domaćih. Čak i u konobu Bata, gdje je svaki dan, dolazi kao u svoj dnevni boravak. Vrlo često si i sam baci ribu na gradele ili posluži goste kad je gužva.

– Kupamo se na plaži Bili bok na Proizdu, koja je proglašena jednom od najljepših u Hrvatskoj. Njenom se ljepotom oduševio i Jacques Cousteau, čuveni istraživač podmorja, koji je ustvrdio da je na tom mjestu, gdje se susreću struje iz Neretve i s Otranta, najčistije more na Mediteranu. Ondje baš guštamo u kupanju, a sa sinovima zaigram i na balote, balun ili kartamo. Ovo ljeto imam i neke “dodatne” planove: otploviti s obitelji do Mljeta i Biševa te sa sinovima malo loviti ribu na Palagruži.

Na večer su opet svi Dragojevići u konobi Bata, a zabavlja ih trogodišnji Duje. Kralj u obitelji. Što on kaže, dida Oliver sluša. A on, pak, ljubomorno prisvaja didu samo za sebe.

– Mali nikome ne da pjevati i slušati pjesmu “Jubavi mala”, jer kaže da to dida piva samo njemu – kaže Oliver, koji se početkom jeseni vraća na posao i priprema za dva velika koncerta: 21. listopada u zagrebačkoj Areni i 24. listopada u Spaladium Areni u Splitu.

Linker
06. travanj 2024 06:49