MICHAEL JACKSON

Oproštaj od legendarnog glazbenika

Objavljena je preliminarna obdukcija nakon tragične smrti kralja popa Michaela Jacksona. Glasnogovornik patologa u Los Angelesu izjavio je kako nije otkriven vanjski uzrok smrti, a patolog je zatražio daljnje pretrage i toksikološke nalaze koji će biti gotovi u roku od nekoliko tjedana.

Naime, 50-godišnji glazbenik navodno je prestao disati nakon što si je ubrizgao sredstvo protiv bolova Demerol te se pretpostavljalo da je zbog predoziranja doživio srčani udar. Hitnu pomoć je pozvalo njegovo kućno osoblje, a u petak je objavljena audio snimka i transkript poziva službi hitne pomoći 911, koja je otkrila njihove pokušaje da se zvijezdi spasi život prije dolaska hitne pomoći u četvrtak oko 12:30 po lokalnom vremenu. Bolničari su na putu u bolnicu pokušali reanimirati Jacksona masažom srca i davanjem kisika, no nisu uspjeli.

-On je bio ovisan o lijekovima protiv bolova na bazi morfija, poput Oxycontina i Demerola, te kako je i od njega tražio da mu piše recepte – izjavio je dr. Deepak Chopra, njegov dugogodišnji bliski prijatelj.

Objavljena je lista od osam lijekova koje Jackson uzimao i to navodno svakodnevno: na listi su tri narkotika i analgetika Demerol, Dilaudid, Vicodin, lijek Soma za opuštanje mišića, antidepresiv Zoloft te sedativ Xanax. Jackson je k tome uzimao i Paxil za tjeskobu te pilule protiv žgaravice Prilosec.

U bolnicu su ubrzo stigle Jacksonova majka Katherine i pjevačeva bliska prijateljica, filmska diva Elizabeth Taylor, koja je nakon što je saznala da je preminuo, bila previše potresena za bilo kakav komentar. Njegov otac Joe nije odmah stigao u bolnicu pošto je bio u Las Vegasu kad je čuo tragičnu vijest.

Stotine poznatih osoba diljem svijeta koje su poznavale ili surađivale s Jacksonom objavile su tijekom jučerašnja dana priopćenja u kojima izražavaju žaljenje zbog njegove prerane smrti i šalju riječi podrške njegovoj obitelji. Njegovi obožavatelji okupljaju se kako bi odali posljednju počast legendarnom glazbeniku.

-Osjećam se izgubljeno. Volio sam Michaela i bio sam njegov prijatelj. Vodio sam sve njegove poslove – objasnio je u telefonskom intervjuu Jacksonov dugogodišnji liječnik dr. Tohme Tohme.

-Bio je neobičan ali vjerujem da me je volio koliko je mogao nekoga voljeti i ja sam njega jako voljela – napisala je u svojem blogu na MySpaceu njegova bivša supruga Lisa Marie Presley te je također navela kakoj e Jackson i sam smatrao da će jednog dana završiti kao njezin otac Elvis Presley, koji je također umro od infarkta. Objasnila je kako se razvela od njega nakon što je shvatila da ga ne može spasiti od samodestrukcije

– Ne mogu prestati plakati zbog ovih tužnih vijesti. Oduvijek sam obožavala Michaela Jacksona. Svijet je izgubio jednog od velikana, ali njegova će glazba živjeti zauvijek – izjavila je Madonna. Glumica Brooke Shields bila je svojedobno u kratkoj vezi s glazbenikom te je uputila izraze sućuti njegovoj obitelji i prijateljima.

-Moje srce preplavljeno je tugom zbog odlaska mog istinskog prijatelja Michaela. On je bio izuzetan prijatelj, umjetnik i netko tko pridonosi svijetu – napomenula je holivudska zvijezda a pop princeza, pjevačica Britney Spears izjavila je kako je Jacko “bio veliko nadahnuće za nju tijekom čitavog njenog života”.

Linker
06. svibanj 2024 08:18