KREATIVCI

ORIGINALNO I DOMAĆE Nakit kojemu nećete moći odoljeti

Djevojke vole nositi, ali i izrađivati nakit od dostupnih materijala – stoga fotografije, satenske trake, opremu za jedrenje i užad konoplje pretvaraju u inovativne ogrlice i narukvice.

Folk za šminkerice

Nekadašnja TV voditeljica, a danas spikerica i producentica Barbara Radulović (32) oduvijek je zaljubljena u tradicijsku glazbu i etnouzorke, a svoju fascinaciju odlučila je pretočiti i na nakit. U izradi ogrlica rabi isključivo prirodne materijale (nautičko i konopljino uže, pamučni konac te vunu) pa se njena folklorna skupina – resa, pletenica i jarkih boja – probila do mnogih ekološki osvještenih poklonica boho stila.

Modeli se mogu pogledati na Facebook stranici Kolo handmade jewellery.

Mašna s kristalima

Svoje dugogodišnje prijateljstvo ekonomistice iz Zagreba Ana-Marija Lenardić (27) i Silvana Osmanović (27) oplemenile su na najljepši način – kolekcijom nakita za koji su originalne kreativke skovale i novu riječ Joelle – što je izvedebica iz francuske draguljarnice – joailleire. Iako materijali koje koriste ne sjaje kao dragulji, pri pogledu na ogrlice od uža urešene satenskim vrpcama i kristalima zasjaje oči svake djevojke.

Nakit je dostupan preko Facebooka i Instagrama.

Pozdrav iz Rijeke

Riječke dizalice, simbol nekad moćnog industrijskog grada, umjetnička su opsesija apsolventice filozofije i informatike Tanje Kanazir (30). Prvo ih je neumorno fotografirala, a potom kadrove u boji uklopila u svoj nakit zvučna imena Tanjadasimalomanija.

Metalni privjesci na lancu i prsteni dostupni su putem Facebook stranice, a dizajnerica uskoro proširuje ponudu broševima i naušnicama.

Zagrebačka sidra

Nakon kolekcije mornarskih majica Zagrepčanke Nika (22) i Mia (20) Matić otisnule su se u avanturu izrade nakita čija je glavna sirovina oprema za jedrenje. Narukvice s privjeskom sidra izrađuju od nautičkog konopa te specijalnih carabiner kopči u neonskim bojama.

Cijene se kreću od 200 (za tanke narukvice) do 250 kn, a nakit marke Miaaa dostupan je putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napisala Dina Dončević

Linker
27. studeni 2021 16:03