EKSKLUZIVNI INTERVJU

Orlando Bloom: Nije me strah roditeljstva

Tko je šef u njegovoj kući? Otprije mjesec dana to je, nesumnjivo, mali Flynn, prvo dijete Orlanda Blooma i njegove prelijepe ženice Mirande Kerr. No, u kupaonici 34-godišnjeg engleskog glumca odnedavno šefuje Boss Orange Man. Velika je to stvar – da novi miris modne kuće Boss osvoji zvijezdu holivudskih filmova “Gospodar prstenova” i “Pirati s Kariba”, za kojeg se uvijek govorilo da voli samo prirodni miris vlastitog tijela. Orlando je inače poznati aktivist za zaštitu prirode te u svoja tri doma – u Los Angelesu, Londonu i Henleyu na Temzi – živi i ponaša se “zeleno”, baš kao i njegova supruga Miranda koja je kreirala liniju organske kozmetike Kora. Novi Orange uklapa se u tu životnu filozofiju. Toliko je ugodan i prirodan da ga glumac koristi svaki dan, a u suprotnom – ističe – ne bi pristao postati njegovo zaštitno lice. Kampanju koja će se uskoro pojaviti u svjetskom tisku snimio je s poznatim američkim fotografom Stevenom Kleinom, a na snimanje je stigao sa svojim psom mješancem Sidijem, kojeg je “posvojio” u Maroku tijekom snimanja filma “Kraljevstvo nebesko”.

­­

Koliko parfema trošite godišnje? – Nisam baš velik potrošač. Mirise sam koristio povremeno, i to obično prije večernjeg izlaska, no Boss Orange je, priznajem, utjecao na moje navike: sad imam potrebu njime se namirisati svako jutro.

Osim, pretpostavljamo, unosnog ugovora – koji su još razlozi zbog kojih ste prihvatili angažman za Boss Orange? – Ja sam glumac i nikad nisam radio ništa drugo, nisam snimao reklame čekajući da me neki producent zapazi, i stoga nikad nisam ni pomišljao da bih nekome bio zanimljiv u toj ulozi. No, kad su me iz Bossa nazvali i rekli da njihov novi miris treba predstavljati netko slobodnog duha, kome je stalo do prirode i očuvanja okoliša, tko se ležerno odnosi prema svom izgledu i ne trudi se biti drukčiji od onog što mu je priroda namijenila, jako mi je polaskalo što su pomislili na mene. Jer, ja ne bih mogao glumiti ono što nisam – osim na filmu.

Osim javnim nastupima, kako još podupirete Global Green, pokret za očuvanje okoliša? – Nastojim živjeti “zeleno”, a to znači svaki dan promišljati svaki svoj postupak – od ograničenja potrošnje energije, korištenja ekovrećica, razdvajanja otpada na biorazgradivi i nerazgradivi… U svojoj kući u Londonu koristim sunčevu energiju zahvaljujući solarnim pločama na krovu, a upravo ih postavljam na kući u Los Angelesu.

Još se ne odvajate od Sidija? – Da, već smo šest godina zajedno. Pronašao sam ga kao štenca u pustinji u Maroku, gdje sam s Ridleyem Scottom snimao film “Kraljevstvo nebesko”. Bio je mali, mršav, sav nikakav… a sad je, eto, velik i pametan pas. Svuda ide sa mnom, rijetko ga ostavljam samog kod kuće.

Koliko tetovaža imate i što one znače? – Moje tetovaže imaju vrlo intimno značenje, i kao što nemam potrebu govoriti o svom intimnom životu, tako ne želim objašnjavati zašto sam se tetovirao i čemu sam te oznake posvetio.

Znamo da se veselite što ste postali otac, no je li vas istodobno i strah roditeljstva i odgovornosti?­ – Svatko od nas ima neku odgovornost, samo je pitanje trenutka kad ćeš je preuzeti. Ovo je moj trenutak za prihvaćanje očinske odgovornosti, i stoga nemam nikakvih dvojbi ni strahova. Naprotiv, jako sam uzbuđen zbog toga. ­Oduvijek sam želio imati obitelj.

Sonja Mlinar

Intervju je originalno objavljen u magazinu GloriaGLAM (br. 24)

Linker
27. travanj 2024 14:08