ANTONIJA BLAĆE

Osmijeh i haljina ne mogu iznevjeriti

TV voditeljica Antonija Blaće, 28-godišnja Šibenčanka koja gledatelje emisija Večera za pet i Fear Factor osvaja jednostavnošću i osmijehom, uvijek je ukusno odjevena. Njezin su izbor haljine, lepršave tunike i cipele visokih potpetica, iako se jednako dobro osjeća i u trapericama i cipelama ravnih potplata. A svaku kombinaciju dodatno “podigne” nekim modnim dodatkom. Slaba je na rukavice, voli nositi i šešire, a iako se ne voli previše šminkati, prije izlaska obvezno naglasi oči.

Čime ste osvježili garderobu za ovo ljeto? – Gotovo svake godine kupujem isto: nekoliko novih haljinica, par štikli i kupaći kostim.

Što odijevate za plažu? – Obično neku haljinicu. I inače su haljine moj najdraži odjevni predmet. Praktične su, a i za nekoliko minuta odjevena sam od glave do pete. To me doista spašava kao neodlučnu horoskopsku Vagu, koja ponekad satima stoji pred ormarom i gledajući njegov “sadržaj” komentira – “Opet nemam ništa za odjenuti!”. U čemu najradije izlazite u večernjim satima? – Opet u haljini i cipelama visokih potpetica. Jeste li nekim komadom odjeće samu sebe iznenadili? – Bermudama. Prije nekoliko godina zaklela bih se da ih nikad neću obući. Ali, evo me, pala sam kao žrtva mode ravno u kratke hlačice i rimljanke. Što obvezno nosite na plažu? – Barem dvije knjige zbog loše koncentracije, pa se zavaravam izmjenom štiva. Nosim i križaljke, kockice i papire za jamb, ručnik, kupaće kostime… Ma, torba mi je puna kao da sam emigrirala iz kuće. Čime se štitite od sunca? – Losionima i kremama s najvišim mogućim zaštitnim faktorima. No, ipak svako ljeto dobijem čokoladnu boju i još koju pjegicu. Koje vam boje ljeti najbolje pristaju? – Obožavam bijelu, koja posebno dolazi do izražaja na preplanuloj koži. Volim i zlatne i smeđe tonove koje “razbijam” zelenom, bojom fuksije ili tirkiznim tonovima. Kako se ljeti šminkate? – I inače se malo šminkam, jer samoj sam sebi smiješna s teškim make-upom, ali ni ljeti ne izlazim iz kuće ako ne stavim maskaru na trepavice.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Ležernim. Volim cipele ravnih potplata za svaki dan i sretna sam što su japanke i rimljanke postale modni imperativ.

Imate li neku haljinu koju posebno volite? – Obožavam jednu crnu haljinu Linee Exclusive, ukrašenu ogromnom sivom mašnom, koju sam nosila kao voditeljica emisije Celebrities Big Brother, a draga mi je i jedna prekrasna zlatna haljina, kreacija Tihomira Krznarića, koju sam odjenula na Fashion.hr-u.

Gdje najčešće kupujete? – Nigdje posebno. Kupujem kad mi nešto zapne za oko. Ne razumijem pojam planski shopping. Čega najviše ima u vašem ormaru? – Gluposti, ali u zadnje vrijeme i to se počelo mijenjati. Godine čine svoje. Na koje ste modne detalje slabi? – Na rukavice. Ni sama ne znam koliko pari imam. Volim nositi i kape i šešire te naušnice i narukvice. Najmanje nosim i kupujem prstenje.

Koliko su vam važne sunčane naočale? – Jedne savršene, Guccijeve, gotovo ne skidam, ali uvijek u rezervi imam još dvoje. Koji biste odjevni predmet posudili od partnera? – Bijelu košulju i kapu.

Kako je odjeven muškarac po vašem ukusu? – Ovisi koji je tip muškarca. Neki su mi prekrasni u elegantnom odijelu, a neki dečki mogu biti vrlo zgodni u bijeloj lepršavoj košulji, bermudama i japankama. Čiji vam se odjevni stil posebno sviđa? – Svi su prekrasni u časopisima. Ali izdvojila bih Kate Moss. Zaista dobro izgleda u tim svojim “ofucanim” krpicama. Iako više nisam sigurna sviđa li mi se uistinu sve to što nosi ili smo već svi toliko izbombardirani informacijama o njezinom stilu, pa samo mislimo da nam je to super. Tko je po vašem mišljenju najbolje odjevena Hrvatica? – Hrvatice su lude za modom, poznate su po dobrom ukusu i trebalo bi mi dosta prostora da ih sve nabrojim.

Da si možete priuštiti, što biste rado vidjeli u svom ormaru? – Trenutačno ne postoji odjevni predmet ili modni dodatak zbog kojeg bih gladovala dva mjeseca.

Za što ste dosad izdvojili najviše novca? – Za jedne prekrasne ubojite zlatne cipele visokih potpetica iz salona Karla. Trošite li mnogo na odjeću? – Ne. Kupnja odjeće me ne baca u minuse, a za javne nastupe brine se uigrana ekipa stilista koji me uglavnom vole vidjeti u kratkim i jednostavnim haljinama. Biste li voljeli biti zaštitno lice nekog kreatora ili modne kuće? – Sigurno ne bih odbila Armanija. Što smatrate glavnim adutom u svom izgledu? – U određenom trenutku svaki dio tijela može biti adut, ali na osmijeh se uvijek možete osloniti. A što nastojite odjećom prikriti? – Za početak, intimne dijelove tijela.

Što mislite o izreci “odijelo čini čovjeka”? – Ima nekog smisla, iako to nipošto automatski ne znači da je svaka lijepo odjevena osoba lijepa i dobra. Naprotiv, ljudi koji su uvijek sređeni od glave do pete, često su i opterećeni izgledom. Na kraju krajeva, svi se odijevamo prema raspoloženju, a ono se, sigurna sam, ne može iščitati iz odjeće. Ali s druge strane, lijepo je vidjeti dotjeranu osobu i to je sasvim sigurno plus u društvenim kontaktima. Koliko vam treba da se spakirate za godišnji odmor? – Brzo sam gotova jer nosim samo jednu torbu, ali najveću na svijetu, u koju potrpam sve što mislim da bi mi moglo zatrebati na ljetovanju. Što vam je obvezno uvijek pri ruci? -Maskara.

Marijana Marinović

Snimili: Viktor Drago i Goran Matijašec Styling: Viktor Drago Make-up: Ana Rajić Frizura: Josip Lijić

Snimljeno na plaži Bonj hotela Amfora u Hvaru

Linker
02. svibanj 2024 02:29