TOŠE PROESKI

Otkriven pravi razlog nesreće?

Makedonski vještaci objavili su na sudu u Skopju da je glavni uzrok nesreće u kojoj je poginuo makedonski pjevač Toše Proeski – nepažnja vozača Georgija Georgievskog (33). Do ponovnog vještačenja automobila VW Touarega, nakon vještačenja hrvatskih stručnjaka, vladalo je mišljenje da je zapravo brzina vožnje bila uzrok tragične nesreće 16. listopada 2007., kada je nedaleko od Nove Gradiške preminuo popularni makedonski pjevač.

– Brzina nije glavni krivac za nesreću, nego neodgovarajuća reakcija vozača Touarega. Možda je zaspao, radio nešto drugo, slušao glazbu – izjavio je sudski vještak Stoilko Zlatkovski za makedonsku televiziju TV A1. Tošina menadžerica Ljiljana Petrović, koja je također bila u autu, ali je prošla s lakšim ozljedama, ipak se nije priključila tužbi te je odustala od traženja materijalne odštete, a odvjetnica Tošina prijatelja i vozača Georgia Georgievskog zatražila je da se vještačenje makedonskih stručnjaka poništi jer se razlikuje od hrvatskog.

Iako je makedonska pop zvijezda preminula u 27. godini života, njegovi ga obožavatelji nisu zaboravili. Pjevač je posthumno postao izvođač s vjerojatno najodanijom publikom. Njegov posljednji album “Igra bez granica”, koji je objavljen u kolovozu 2007., dostigao je zlatnu nakladu u rekordnom roku, a Tošino rodno mjesto Kruševo postalo je svojevrsnim svetištem za sve one koji uživaju u pjesmama “makedonskog anđela”.

Iza njega je osim obitelji i vjerne publike koja ga glorificira, ostala i djevojka Andrijana Budimir. Iako je u posljednjem intervjuu, koji je dao na makedonskoj televiziji večer uoči nesreće na makedonskoj televiziji, kazao da nije ni s kim u vezi, nekoliko dana nakon njegove smrti, 28-godišnja srpska rukometašica Andrijana Budimir, s kojom je bio u vezi od 2001. do 2004. godine, kazala je da su njih dvoje, nakon kratkog prekida, ponovno bili zajedno te da su često govorili o vjenčanju, čak i djeci. ­

Linker
29. travanj 2024 00:37