AFP/Cropix
NAJPRESTIŽNIJE FILMSKE NAGRADE

Otkriveno tko će voditi dodjelu Oscara 2015.

Neil Patrick Harris (41) vodit će dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada, a glumcu to neće biti prvi voditeljski angažman na dodjeli nagrada.

Iako će zvijezdi serije Kako sam upoznao vašu majku to biti prvi voditeljski angažman na Oscarima, on iza sebe već ima voditeljskog iskustva s dodjele Emmy i Tony nagrada na kojima je oduševio publiku.

– Oduševljeni smo što će Neil voditi Oscare. Poznajemo ga jako dugo i gledali smo ga kako se razvija u odličnog izvođača na televiziji, filmu i pozornici – izjavili su producenti Craig Zadan and Neil Meron, koji treću godinu za redom produciraju dodjelu prestižnih filmskih nagrada.

– Odrastao sam gledajući Oscare i divio se voditeljima showa. Ići koracima Johnnyja Carsona, Billyja Crystala, Ellen DeGeneres i svih ostalih koji su imali tu veliku čast je ostvarenje sna – priznao je Neil, a popularni će se glumac morati jako potruditi ukoliko želi nadmašiti prošlogodišnju voditeljicu Ellen DeGeneres koja je zvjezdanim selfijem s dodjele Oscara obarala rekorde.

Dodjela najprestižnijih filmskih nagrada održat će se 22. veljače u Los Angelesu, a svečanost će se prenositi u više od 200 zemalja.

Linker
20. travanj 2024 00:01