TEHNOLOŠKI NAJNAPREDNIJA RJEŠENJA

Otvoren prvi slušni centar za dječju akustiku u Hrvatskoj

Tvrtka Neuroth slušna pomagala d.o.o., stručnjak za slušna pomagala, otvorila je prvi slušni centar za dječju akustiku u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe u kojem su dostupna tehnološki najnaprednija rješenja jer samo najbolje je dovoljno dobro za male i najmanje uši.

Prvi slušni centar za dječju akustiku smješten je u prostorima Neurothovog slušnog centra u blizini zagrebačke bolnice Rebro, na adresi Kišpatićeva 12.

Svečanim i veselim otvorenjem na kojemu se okupilo oko dvjesto uzvanika svih dobi označen je početak rada jedinstvenog centra koji nastavlja tradiciju Neurothove beskompromisne kvalitete uz koju je korisnik na prvom mjestu. Kad je riječ o djeci u dobi od rođenja do 18-te godine života, u Hrvatskoj ih je godišnje tristotinjak koja su pogođena gubitkom sluha.

– Slušni centar za dječju akustiku je opremljen vrhunskom tehnologijom u cilju provođenja potrebnih mjerenja i sa svrhom adekvatnog odabira slušnog pomagala namijenjenog djeci. Uz postupke koje provodimo dijete će imati optimalan temelj za dodjelu pomagala, a roditeljima će se uz savjetovanje omogućiti edukacija o korištenju slušnih pomagala i dodatne opreme. Sluh se ispituje kroz igru, a primjereno slušno pomagalo bira ovisno o potrebama. Od početka rada u Hrvatskoj uveli smo beskompromisnu razinu kvalitete i standard usluge koji je sinonim za Neuroth diljem Europe. Nadamo se da ćemo otvorenjem ovog, u Hrvatskoj jedinstvenog Slušnog centra za dječju akustiku, doprinijeti i većoj svijesti o potrebi kontrole sluha, liječenja kao i zaštite sluha kod specifičnih skupina – izjavila je direktorica tvrtke Neuroth za Hrvatsku, Svijetlana Podlesnik.

Uredan sluh jedan je od najvažnijih preduvjeta za uredan razvoj govora jer se govor uči jedino slušanjem. Zato putem ovog centra i roditelji dobivaju partnera za rješenje slušnih poteškoća koddojenčadi, mališana, djece vrtićke i školske dobi. U Neurothovom timu su na raspolaganju posebno educirane akustičarke za djecu koje na temelju audiološke dijagnostike slušnih oštećenja odabiru optimalno slušno pomagalo, te vode postupak privikavanja na njega kao i rehabilitacijski postupak do širenja optimalnog slušnog polja. Djeci prilagođena slušna pomagala su i estetski ljepša i prihvatljivija, a pritom su manja i snažnija. Cijeli postupak nezamisliv je bez bliske suradnje s liječnicima prije svega specijalistima otorinolaringolozima i audiolozima zbogaudiološke obrade mali pacijenata i procjene potrebe za slušnim pomagalima, ali i drugim multidisciplinarnim stručnjacima i institucijama iz područja sluha, slušanja i jezično – govornih teškoća.

Najbolji primjer uspješne rehabilitacije je mladi Milan Basarac koji je skromnošću i vedrinom nedavno dirnuo cijelu Hrvatsku. Milanu su donirana dva nova slušna pomagala koja bolje odgovaraju njegovim slušnim potrebama s obzirom na dob i na sve izazove koji ga očekuju kao budućeg srednjoškolca. Neurothove akustičarke su nakon donacije započele sa slušnim treningom koji se odvija na tjednoj bazi. Milanova ustrajnost i angažiranost rezultirali su vidljivim napretkom u području slušne percepcije i artikulacije.

Od prvoga dana rada na hrvatskom tržištu Neuroth je uveo razinu kvalitete i standard usluge koji su sinonim za Neuroth diljem Europe. Između Neurothovog najsjevernijeg slušnog centra u njemačkom Kielu ili najjužnijeg slušnog centra u hrvatskom Dubrovniku nema razlike u kvaliteti usluge, razini stručnosti akustičara ili u izgledu slušnog centra. U Hrvatskoj Neuroth zapošljava dvadesetak vrhunski educiranih stručnjaka iz područja elektrotehnike, medicine, logopedije, lingvistike i fonetike.

Standardi Neurotha uključuju i savjetovanje, te besplatno testiranje sluha, a opremljenost slušnih centara u potpunosti je prilagođena potrebama klijenata. Srce svakog Neuroth slušnog centra je slušna kabina u kojoj akustičari mogu simulirati veliki broj različitih slušnih situacija iz svakodnevnog života, ali i provesti tonsku i govornu audiometriju čiji rezultati omogućuju precizan odabir slušnog pomagala koje optimalno odgovara oštećenju sluha i slušnim potrebama klijenta.

S više od 108 godina tradicije i iskustva, Neuroth je najstarija austrijska obiteljska tvrtka za akustiku slušnih pomagala, a danas suvremena multinacionalna kompanija s više od 220 slušnih centara u Austriji, Švicarskoj i Lihtenštajnu, u Njemačkoj, Francuskoj, Sloveniji i u Hrvatskoj. U našoj zemlji, hrvatska tvrtka kćer Neuroth slušna pomagala d.o.o. započela je s radom u listopadu 2011., otvorila je od tada osam slušnih centara, dva u Zagrebu te po jedan u Splitu, Osijeku, Varaždinu, Dubrovniku i u Rijeci, kao i najnoviji slušni centar za dječju akustiku u Zagrebu.

Linker
20. travanj 2024 07:55