ZNANSTVENE ANALIZE

Ovako bi mogla izgledati djeca Williama i Catherine

Sin i kći princa Williama i vojvotkinje Catherine imat će plave ili zelene bademaste oči, maslinastu put i tamnu kosu, prema predviđanjima genetičara.

Diplomantica genetike na prestižnom MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) Jenny Chen za portal MyVoucherCodes.co.uk napravila je predviđanje kako bi djeca princa Williama i vojvotkinje Catherine mogla izgledati, koristeći zakonitosti koje su uočili genetičari koji se bave proučavanjem naslijeđivanja crta lica.

Dijete koje vojvotkinja nosi ima jednake šanse da naslijedi mačine zelene i očeve plave oči, no bademasti oblik očiju te maslinasta put i tamna kosa, kakve ima Catherine, dominantne su u odnosu na svijetlu kožu i kosu princa Williama pa će djeca najvjerojatnije te fizičke karakteristike naslijediti od nje. Od majke, također, imaju velike šanse naslijediti rupice na obrazima.

Pune usne budući će članovi britanske obitelji najvjerojatnije naslijediti od oca, a oblik lica – ovalni, od oca i majke.

Temeljem tih i još nekih zaključaka, portal je napravio predviđanje kako bi kćer i sin Williama i Catherine mogli izgledati kad će imati 25 godina.

Linker
26. travanj 2024 22:25