MARIJA OMALJEV GRBIĆ

Ove zime grije me ljubav

Ove zime najbolje će me grijati ljubav – kaže sarajevska glumica Marija Omaljev Grbić (26), koju gledatelji u Hrvatskoj znaju po ulozi Une Perković u sapunici “Zakon ljubavi”. Zelenooka plavuša, rođena u Novom Sadu i odrasla u Rovinju, koja nedavno u Zagrebu snimala i film “Morgen” redateljice Sare Hribar, pritom je mislila na Miraja Grbića, sedam godina starijeg supruga i kolegu, za kojeg se udala u svibnju ove godine.

Nedostajao joj je, kaže, dok je snimala u Zagrebu pa će odsad nastojati svaki trenutak provesti zajedno. No, za hladne dane se “naoružala” i toplom odjećom: jaknama punjenim perjem i kožnatim “jahačkim” čizmama. Iako nije od onih koji mnogo novca troše na odjeću, na ta dva odjevna predmeta, koja su njezin osobni hit sezone, nije željela štedjeti.

Volite li više sportske jakne ili elegantne kapute? – Nosim i jedno i drugo, no prednost dajem šuškavima jaknama punjenih perjem, bez obzira jesu li dugačke, kratke, strukirane…

Nosite li krzno? – Ne, jer previše volim životinje, no ne osuđujem one koji to čine i nikad prema njima ne bih bila agresivna. Ako je netko cijeli život štedio za bundu, zašto bi morao sa strahom šetati ulicom.

Trošite li mnogo novca na odjeću? – Nastojim biti umjerena i racionalna pa tri puta razmislim prije negoli nešto kupim. Najsretnija sam kad netko pohvali ono što nosim, a da to nisam mnogo platila.

Kupujete li preko interneta? – Ne, bojim se hakera i velikih zavjera.

Što ste si priuštili ove zime? – Ova zima bila je u znaku potrage za dobrim čizmama pa sam kupila nekoliko pari.

Kakve čizme volite? – Lijepe, udobne i kvalitetne – a po mogućnosti i snižene. Ove sezone najviše mi se sviđaju kožnate čizme iznad koljena, bez obzira je li im potpetica visoka ili niska.

Što činite s cipelama koje vam dosade? – Prosljeđujem ih mami, koja ih nosi s užitkom.

Volite li šalove i marame? – Svjesna sam da ti modni detalji mogu upotpuniti odjevnu kombinaciju, no nemam ih naviku često nositi.

Koje su vam omiljene boje? – Najugodnije se osjećam u crnom, ali volim i plavu, tirkiznu te zelenu jer naglašavaju boju mojih očiju.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Ležeran i urban s naznakama “škrtosti”. Šalim se, volim minimalizam, bez previše modnih detalja i zveckajućeg nakita. Kič je ono što nastojim izbjeći pod svaku cijenu. Obožavam večernje haljine, pogotovo princes-kroja, u kojima se osjećam ženstveno i lepršavo. No, rijetke su prigode u kojima ih mogu odjenuti.

Možete li usporediti odijevanje Zagrepčanki i Sarajki? – Zagrepčanke su uvijek bile poznate po stilu i doista se lijepo odijevaju, u svakoj prilici. Vidi se da prate svjetske modne trendove. Sarajke nisu daleko od toga, ali imaju drugačiji stil, koji bih nazvala ležernijim i opuštenijim.

Koji su vam omiljeni dućanu u Sarajevu? – Nemam najdraži, svaki put kupujem negdje drugdje.

Što ste si kupili u Zagrebu? – Nekoliko pari čizama, traperice, jakne, jednostavne crne majice i divne pamučne pidžame.

Poznajete li hrvatsku modnu scenu? – Ne koliko bih htjela, ali sam vidjela mnogo lijepih haljina hrvatskih dizajnera.

Kakva je modna scena u Sarajevu? – Moram priznati da je ne poznajem dovoljno. U četiri i pol godine, koliko ondje živim, nisam bila niti na jednoj modnoj reviji. Od društvenih događaja više sam posjećivala kazališne predstave i filmske premijere.

Kako se odijevate za premijere? – Nastojim biti elegantna, tako da najčešće odjenem jednostavnu crnu haljinu.

P omaže li vam netko modnim savjetima? – Obično nazovem mamu telefonom i opišem joj ono što planiram odjenuti. Ona ima profinjen ukus i zaslužna je za gotovo sve lijepe stvari u mojoj garderobi.

Koje strane glumice smatrate dobro odjevenima? – Charlize Theron, Sarah Jessicu Parker i Scarlett Johansson.

Jeste li suprugu “modna savjetnica” ili sam bira odjeću? – Supruga sam u tolikoj mjeri razmazila da mu ja kupujem gotovo sve, od cipela do kapa. No, problem je u tome što je postao toliko modno osviješten da mu ne mogu “podvaliti” bilo što.

Kakve frizure volite? – Najčešće imam ravnu kosu, ali volim i krupne kovrče. Nastojim ne eksperimentirati, odnosno, drastično skraćivati i bojiti kosu. Kad odem frizeru, najčešće samo kažem: “Jedan centimetar, molim”.

Volite li se šminkati? – Obožavam! Jedva se kontroliram da ne pretjeram jer mi je to najdraži ritual u uljepšavanju. Često mi se, međutim, desi da sam u žurbi pa me prijateljice zaustavljaju i ispravljaju “pogreške”.

Razgovarao: Damir Leljak Snimio: Matko Stanković Kreativno vodstvo: Helena Štahan Styling: Martina Franić Make-up: Danijela Lesandrić Frizura: Salon Konti Snimljeno u Fort Apache Steak Houseu u Sv. Nedelji

Linker
04. svibanj 2024 04:19