NIKA FLEISS

Parfem pred utrku

Nakon što je odvozila ženski slalom na Snow Queen Trophyju, Nika Fleiss počela se veseliti mnogo zabavnijoj utrci na istom mjestu. Naša skijaška reprezentativka sudjelovat će, naime, na prvom dm damSKI kupu, natjecanju u rekreativnom skijanju za žene, koje lanac drogerija dm i Hrvatski skijaški savez 17. siječnja organiziraju na sljemenskom Bijelom spustu.

Ta će utrka za 24-godišnju Samoborku biti prigoda za zabavu, druženje s curama i razgovore o malim ženskim tajnama o ljepoti.

Kako njegujete kožu, s obzirom da veći dio godine provodite na snijegu i niskim temperaturama? – Jedini preparat bez kojeg ne mogu zamisliti život, jest krema s visokim zaštitnim faktorom. Možda to nije dovoljno, no zasad ne osjećam potrebu za nečim drugim.

Koji vam je najosjetljiviji dio lica? – Usnice. Zato u džepiću uvijek nosim Labello, koji je za njih zaista pravi melem. I uvijek isprobam svaki novi Labello koji dođe na tržište.

Što od kozmetike koristite kad niste na snijegu? – Običnu, plavu Niveu ili prirodne proizvode Dr. Hauschka.

Koje vam je omiljeno mlijeko za tijelo? – Neutrogena s ureom, namijenjeno izuzetno suhoj koži – kakva je moja.

Mnogima se sviđala vaša duga, plava kosa. Zašto ste se ošišali na kratko? – Godinama sam imala dugu kosu pa mi je dosadila.

Svi uvijek ističu vaše prekrasne oči i osmijeh. Jeste li ikada na skijalište došli našminkani? – Nikad se nisam posebno šminkala za utrku, ali znalo se dogoditi da dojurim na teren ne stigavši prije toga ukloniti make-up.

Vaša kolegica Janica Kostelić voli urediti nokte. Kakvi su vaši? – Loši jer ih grizem. Te ružne navike pokušavala sam se riješiti uz pomoć specijalnih lakova, gelova… Bezuspješno.

Uspijevate li na skijalištima uživati u wellnessu? – Rijetko jer ondje gdje su pravi skijaški tereni, nema luksuznih hotela. No, fizioterapeuti ionako kažu da za nas skijaše nisu saune i opuštanje u bazenima jer nas to “omekša”. No, dan-dva uoči utrka priuštim si čvršću, sportsku masažu.

Imate li i vi, poput većine žena, celulit? – Imam ga manje od prosjeka, ali on je sastavni dio moga tijela i ne uzbuđujem se previše oko toga.

Jeste li zadovoljni svojim tijelom? – Voljela bih biti koji centimetar viša, ali “stala” sam na 167 centimetara i – što je, tu je.

Kako se uređujete za večernje izlaske? – Volim se lijepo našminkati, a obično koristim kompaktni puder, crnu olovku i maskaru za oči te sjajilo za usnice. Sviđa mi se kozmetika Helena Rubinstein. Najbolje se osjećam u dobrim čizmama i trapericama u kombinaciji s majicom ili košuljom i sakoom, nabacim osmijeh i – to je to.

Imate li neku malu tajnu za ljepotu? – Parfem. Volim slatkaste mirise kao što su Amour Amour Jeana Patoua, Guerlainov L’Instant Magique, Cacharelova Gloria… Nanosim ga čim se probudim i, obvezno, pred utrku. Da bih se i tada osjećala bar malo ženstveno.

Silvija Glavić Stocca

Linker
27. travanj 2024 17:51