PRED OGLEDALOM

Patricija Levak: Bore 'brišem' kod estetskog kirurga

U dvadesetak godina, koliko na Hrvatskoj televiziji radi teme iz zdravstva, novinarka i urednica Patricija Levak (53) naučila je mnogo o liječenju i sprečavanju bolesti, ali i o njezi. Savjeti dermatologa uvijek su joj bili dragocjeni, a posebno onaj da je za lijepu kožu važna pravilna njega i iznutra i izvana, dakle, i prehrana i preparati koje koristimo.

– I još nešto: visoka cijena neke kreme ne znači da je baš to ono što vam treba. Treba čitati deklaracije i vidjeti odgovaraju li sastojci tog preparata vašoj koži. I, naravno, birati proizvode bez konzervansa – objašnjava Patricija Le­­vak, koja posljednjih šest mjeseci u emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska’ uređuje i vodi rubriku TV ordinacija.

Kojim ste kozmetičkim kućama poklonili povjerenje? – Kad je riječ o njezi, britanskoj kući Lush i njemačkoj Dr. Hauschka, čiji su preparati izrađeni od prirodnih sastojaka.

Kako zdravlje kože ‘kontrolirate’ prehranom? – Nisam pobornik dijeta i izbacivanja pojedinih namirnica iz prehrane. Jedem sve, ali u malim količinama i više puta na dan, a jelovnik mora biti što raznovrsniji. Pijem puno vode i svježe cijeđenih sokova od voća i povrća.

Kako i čime održavate tijelo u formi? – Treniram tri puta tjedno, pod budnim okom ‘moje trenerice’, kćeri Nike, koja me ‘muči’ vježbama pilatesa. Vozim bicikl, ljeti plivam, najviše leđnim stilom, a umjesto dizala koristim stube.

Koji vam je kozmetički preparat najvažniji? – Tekući puder. Mijenjam Chanel i Guerlain, a trenutačno koristim Guerlainov Parure Aqua. Lagan je i transparentan pa licu daje prirodan izgled.

Što vam se najviše sviđa na vašem licu? – Moje izrazito du­­­ge i vrlo guste trepavice. Ali, one su, nažalost, nuspojava lijeka koji uzimam već godinu dana jer mi je dijagnosticiran glaukom. Eto, svako zlo za neko dobro.

Koji vam je postupak uljep­šavanja najdraži? – Odlazak frizeru.

Koja vam TV voditeljica ili no­­vi­narka imponira svojim stilom?Dijana Čuljak izgleda sjajno, fascinira me njezina tran­s­­formacija u posljednjih dva­­de­set godina. A Nevena Rendeli je primjer profinjene, urbane mlade žene.

Kako se borite protiv bora? – Sa­­ma teško. Moj prijatelj, estetski kirurg Duško Maletić, ‘briše’ ih metodom radiofrekvencije (pel­­leve), a u zimskim danima laserom koji potiče nastanak kolagena i elastičnost kože.

Jeste li od onih žena koje u svakom trenutku moraju izgledati savršeno? – Voljela bih da je tako, ali mi ne uspijeva svaki dan.

Imate li omiljenu boju laka za nokte? – Godinama odlazim na francusku manikuru.

Ideal ženske ljepote? – Gumica Cate Blanchett.

Omiljeni parfem? – Zimi Prada, a ljeti Issey Miyake.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
26. travanj 2024 05:49