Tumblr/juliaborg
IZBJEGNITE IH

Peglate kosu? Onda se obavezno pridržavajte ovih pravila !

˝Ispeglana kosa˝već je dulje vrijeme hit među ženama pa su tako mnoge ljubiteljice tog izgleda, kako bi uštedjele vrijeme i novac, kupile peglu za kosu.

Iako ne djeluje komplicirano, važno je pripaziti na nekoliko stvari kako učestalim peglanjem ne bi unišitili kosu. Zbog toga vam donosimo šest najčešćih pogrešaka koje treba izbjegavati.

GREŠKA BROJ 1 – Ne koristite sredstvo za zaštitu kose od topline

Održavanje zdrave, hidratizirane kose započinje mnogo prije od uključivanja pegle za kosu. Uvijek prije peglanja zaštitite kosu sredstvom za zaštitu od topline, koje će spriječiti jako oštećivanje kose.

GREŠKA BROJ 2 – Uvijek birate najveću temperaturu

Većina današnjih modela pegli ima opciju podešavanja temperature. Preporuča se izbjegavanje najjače temperature te se često preporuča temperatura od oko 200°C. Jednako tako korištenje najniže moguće temperature nije najbolji izbor jer time riskirate ravnanje jednog pramena više puta, a i utrošit ćete više vremena.

GREŠKA BROJ 3 – Peglate vlažnu kosu

Kosa prije peglanja mora biti potpuno suha, inače neće biti potpuno ravna, a i peglanjem vlažne kose riskirate oštećivanje.

GREŠKA BOJ 4 – Peglate predebele pramenove kose

Ako peglate predebele pramenove, toplina se neće ravnomjerno rasporediti i dovoljno ispeglati kosu. Isto tako, deblje pramenove morate više puta peglati, što je, kao što smo već spomenuli, štetno za kosu.

GREŠKA BROJ 5 – Nikad ne čistite peglu za kosu

Nemojte zaboraviti očistiti peglu – kad je isključena i potpuno hladna, uzmite mokri ručnik i kružnim pokretima trljajte sve dok ne uklonite prljavštinu.

GREŠKA BROJ 6 – Ignorirate njene druge potencijale

Vaša pegla za ravnanje kose je – pegla. Možete je koristiti i za peglanje naboranih šavova, ovratnika, vrpca, ali i raznih drugih materijala.

Linker
25. rujan 2021 16:39