GLAZBENI TROJAC

Petar Grašo: Proboj na svjetsko tržište s Bregovićem i Huljićem

U jeku akcije “Sve za nju” koju prati istoimena pjesma Nene Belana , Massima Savića i Petra Graše , autor melodije Grašo (stihove potpisuje Arsen Dedić) uhvatio se u koštac i s projektom Tončija Huljića i Gorana Bregovića čije će pjesme otpjevati na njihovu prvom zajedničkom albumu, kojega namjeravaju plasirati na inozemnom i tržištu bivše Jugoslavije, prenosi Slobodna Dalmacija .

Splitski kantautor paralelno priprema i novi solistički album, a u Huljićev i Bregovićev projekt “uskočio” je kao vokalna zamjena Tončiju kojemu se nikako nije sviđala boja vlastitoga glasa. Prema Huljićevoj ideji album je isprva bio zamišljen kao nosač zvuka s instrumentalima, ali je na Bregovićevu inicijativu ipak i zapjevao.

No, onda je, nezadovoljan vlastitim vokalom, u svojemu i Bregovićevom glazbenom projektu mediteranskog zvuka odlučio angažirati talentiranog prijatelja i poslovnog suradnika Petra Grašu. Poznati pjevač izvodit će tekstove u kojima su korištene stare splitske riječi i izrazi iz 19. stoljeća. Spoj izraza nastalih pod utjecajem talijanskog, turskog i francuskog jezika isprepliće se u temama koje se bave suštinom života.

Linker
06. svibanj 2024 08:27