PRVI KADROVI

Peter Jackson danas počeo snimati 'Hobbita'

Nakon višegodišnjih nagađanja i raznih problema, Peter Jackson danas je počeo snimanje filma “Hobbit”. Redatelj proslavljen trilogijom “Gospodar prstenova” time je razveselio Tolkienove obožavatelje, a kako bi dokazao da ne govori bez pokrića na svoju facebook stranicu stavio je dvije promo fotografije na kojim se nalazi na setu filma.

– Hvala vam svima na veličanstvenoj podršci. Svima nama to puno znači – napisao je Peter Jackson na svojoj facebook stranici.

Kao što znaju svi obožavatelji Tolkiena, “Hobbit” se također događa u Međuzemlju i to šezdesetak godina prije “Gospodara prstenova”, a prati dogodovštine Bilba Bagginsa. Njega će glumiti Martin Freeman, dok će svoje uloge iz “Gospodara prstenova” reprizirati Ian McKellen, Andy Serkis, Cate Blanchett

Film je prvo trebao režirati Guillermo del Toro, ali je meksički redatelj nakon brojnih odgađanja početka produkcije, morao odustati od angažmana te se Jackson opet prihvatio redateljske palice. “Hobbit” se snima na Novome Zelandu, a, u skladu s današnjim trendovima, u kina će doći u 3D formatu.

Linker
28. travanj 2024 06:39