UDAJE SE TATINA KĆI

Petra Ecclestone: Zavrtjelo mi se u glavi kad me zaprosio

Bivši hrvatski zet Bernie Ecclestone uskoro će prvi put u životu postati punac. Londonski biznismen James Stunt (29) ovih je dana zaprosio njegovu mlađu kćer Petru Ecclestone (22), s kojom živi već četiri godine.

– Bili smo sami kod kuće i njegovo je pitanje došlo iznenada, kao grom iz vedra neba. Zavrtje­lo mi se u glavi kad sam shvatila da me zaprosio – opisuje razdragana Petra Ecclestone.

Mladi prosac pokazao se kao savršen džentlmen koji drži do tradicije pa je ruku svoje drage prvo izmolio od njezinih roditelja, Slavice (52) i Bernieja Ecclestonea (80), šefa Formule 1.

– Prvo je pitao mog oca, ali više ga je brinulo što će reći moja mama, jer ona se prema meni uvijek postavlja zaštitnički, no oboje su bili oduševljeni, baš kao i ja – kaže Petra, koja još nije dobila zaručnički prsten, ali zna da će biti poseban, jer James Stunt dao ga je izraditi prema vlastitom dizajnu.

Petru Ecclestone i Jamesa Stunta, sina britanskog tis­­­­­karskog tajkuna Geoffreya Stunta, upoznao je za­­jed­­nički prijatelj koji im je organizirao spoj naslijepo.

– Zaljubila sam se u Jamesa na prvi pogled – tvrdi Pet­ra – i odmah sam znala da ćemo se jednog dana vjenčati.

Bernieju Ecclestoneu ta ljubav isprva nije bila po volji jer je James Stunt u londonskom visokom društvu bio na zlu glasu kao playboy i rasipnik. Prije Petre bio je u vezi s još jednom bogatom nasljednicom, glamuroznom Camil­lom Al Fayed, kćeri Mohameda Al Fayeda, tadašnjeg vlasnika luksuzne robne kuće Har­rods, kojem također nije bilo drago što mu kći izlazi s takvim tipom, jer Stunt je vodio naizgled isprazan život.

Njegov kanarinski žut lamborghini murcielago uvijek bi bio parkiran ispred najskupljih londonskih noćnih klubova, kao što su Boujis, Tramp i Movida, u kojima je za jednu noć samo na šampanjac znao potrošiti i do 20.000 funta. Da apsurd bude veći, Ja­­mes Stunt zakleti je antialkoholičar pa novac ne troši da bi se napio, nego da bi obranio nacionalnu čast. Pet­­ra Ecclestone to je shvatila kad je s novim dečkom po­­čela obilaziti noćne klubove. Primjerice, u Trampu je običaj da se bogati gosti, među kojima je mnoštvo Rusa i Ara­­­pa, nadmeću koji će naručiti više najskupljeg šam­­panj­­­ca, a pobjednik za nagradu na razglas može pustiti pjesmu po svom izboru. Kad god je u Trampu i počne taj suludi šampanjski rat, James Stunt izlazi kao pobjednik i uvijek naruči da mu sviraju britansku himnu, kako bi ba­hatim strancima pokazao tko je gazda u Londonu.

– Sljedećeg dana se oporavljam od otvorene operacije na novčaniku, ali barem nisam mamuran i mogu voziti svoj lamborghini – izjavio je James Stunt britanskim novinama. Šetnja po Manhattanu

Petra Ecclestone obožava tu gospodsku prgavost svog budućeg supruga koji je prvu, i zadnju, kap alkohola popio kad mu je bilo 14 godina. Tada je u vinskom podrumu svog oca otvorio dvije boce dobro od­­ležanog Dom Perignona, iskapio ih i potom se 48 sati trijeznio u mukama koje su ga zauvijek odvratile od uživanja alkohola. Začudo, James Stunt jedan je od poznatijih britanskih kolekcionara vina i nadaleko je čuvena njegova kolekcija Château Pétrusa, s kompletom boca iz svake berbe od 1945.

– Za rođendan mi je darovao jednu bocu Pétrusa i već od pola čaše bilo mi je zlo – kaže Petra. – Nama ne treba alkohol da bi nam bilo lijepo.

Par trenutačno živi u Petrinoj kući, sedmerokatnici u londonskoj četvrti Belgravia, gdje cijeli jedan kat zauzima njezina garderoba, a kućom caruju njezina četiri psa: dva buldoga, bokser i cavalier king Charles španijel.

Za­­jednički im je život, kako ga opisuje Petra Ecclestone, mi­­­­­ran, idiličan i nimalo ekstravagantan. Oboje obožavaju gledati najdugovječniju britansku sapunicu “EastEnders” pa preko tjedna večeri najradije provode uz televizor, a vikendom zajedno šeću njezine pse i eventualno odu na neku bolju večeru ili party. U prosincu je Bernie Ecc­les­tone svojoj mezimici kupio novu, 66 milijuna funta vrijednu kuću u središtu elitne četvrti Chelsea. Novu kuću, koja ima tri kata nad zemljom, dva pod zemljom, ukupno osam spavaćih soba, vinski podrum i četverosobni apartman za poslugu, Petra Ecclestone preuređuje jer u podzemnoj etaži želi napraviti veliki bazen i teretanu, a adaptacija će trajati oko 18 mjeseci.

Kad se useli u novu kuću, gdje su joj prvi susjedi Elizabeth Hurley, Jemima Khan i Mick Jagger, Petra Ecclestone već će naveliko biti udana gospođa, a možda i majka. Naj­mlađa Ecclestoneica i njezin zaručnik vjenčanje planiraju potkraj kolovoza, negdje u Italiji ili na jugu Fran­cuske, no mladenka ne želi pred oltar prije nego što dovrši svoj novi modni projekt: dizajniranje i lansiranje ko­lekcije ženskih torbica.

U sklopu promocije svoje kolekcije, koju je nazvala Stark, Petra je ovih dana s mamom Slavicom i starijom sestrom Tama­rom (26) otputovala u New York. Odsjele su u ekskluzivnom hotelu Mandarin Oriental s pogledom na Central Park, a poslovni posjet Velikoj jabuci vjerojatno će iskori­stiti i da pogledaju ima li na Manhattanu kakvih zgodnih vjenčanica.

Nevio Pintar

Linker
30. travanj 2024 07:44